<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87783" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Семейство ча...

8 имота са блокирани от „частен път“ в Панчарево (РЕПОРТАЖ)

20 Април 2021
0 8895

Скъпи приятели, към нас се обърнаха собственици на имоти на ул. „Пепелив рид“ в Панчарево. От няколко месеца в съседство до тях тече строеж в частен имот, чиито граници, оказва се, покриват улицата им. По този начин строежът блокира достъпа на хората до парцелите им. Капанът е утвърден от Кадастъра, според който има драстично разминаване между физическата улица и мястото ѝ по регулация. Така се оказва, че тя би трябвало да преминава през няколко други частни имота, заградени към момента с огради.

Затвориха и разрушиха единствения път до къщи в столичния квартал “Бояна” (РЕПОРТАЖ)

Репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт провериха на място как се случва това. Пред тях потърпевшите споделиха, че са подавали жалби в община Панчарево, но до момента администрацията обяснява, че те са длъжни да накарат съседите си да премахнат загражденията на имотите си, за да им осигурят достъп.

Интересен е казусът със самия имот, който блокира пътя. Акт от 2002 година показва, че той е бил общинска частна собственост. През 2012 година негов ползвател успява по съдебен ред да си издейства собствеността над него „по давност“, въпреки че промяна в Закона за собствеността от 2006 година забранява придобиването по този начин на имоти държавна и общинска частна собственост. В същото време, според Акта от 2002 година площта на имота е 385 кв.м., а според придобилия по онова време собственост тя е 422 кв.м. Вероятно именно това разминаване води до усвояването на улицата от частния имот.

В момента достъпът до 8 имота там е блокиран и това възпрепятства не само собствениците, но и екипи на спешна помощ, полицията или пожарната да стигнат до тях.

Ние ще потърсим и позицията на община Панчарево по случая и се надяваме на адекватно решение от тях – все пак достъпът до имотите е конституционно право на собствениците им.

А вие не спирайте да ни сигнализирайте за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • VladiLovech

    24 Април 2021

    Ми елементарно бре Уотсан. До това се стига понеже всеки се стреми към евроПейските ценности както и ви е от господарите.

Реакции