<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=61795" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Tълпи от хора ...

81-годишна жена с терминален рак пребори коронавируса точно за рождения си ден (видео и снимки)

15 Април 2020
0 867

Възрастна жена с напреднал стадий на рак и хронично белодробно заболяване пребори Covid-19 навреме, за да отпразнува 81-вия си рожден ден в Шотландия, пише DailyMail.

Мейвис Торанс от Бишъпбригс била настанена в хосписа „Мари Кюри” в Глазгоу, когато вдигнала висока температура. Това се случило броени дни след като дъщеря ѝ и зет ѝ показали симптоми на заразяване от вируса.

Мейвис се разплакала, когато узнала, че тестът ѝ е излязъл положителен и че е болна от вируса, който причини смъртта на повече от 11 000 души в Обединеното кралство.

Но въпреки всичко, тя преборила инфекцията и сега е отново у дома при семейството си, където отпразнувала рождения си ден на 10 април.

81-годишна жена с терминален рак пребори коронавируса точно за рождения си ден (видео и снимки)

В интервю пред медиите жената заявила: „Помислих си, че съм толкова болна, че няма да премина жива и през това. Но ето ме тук сега!”

107-годишна жена в Турция стана вторият най-възрастен пациент в света, преборил коронавируса (снимки)

Мейвис прекарала един месец в хосписа, преди да развие инфекцията и е много благодарна за грижите на персонала.

„Хосписът беше отличен и персоналът – толкова загрижен! Беше като 5-звезден хотел за мен”, заяви  81-годишната Мейвис. Тя прекарвала времето си там в бродиране, разговори със служителите и дори започнала отново да гледа сапунени сериали по телевизията.

Дъщеря ѝ признава, че грижите по майка ѝ били нелеки, когато Мейвис се преместила да живее при нея миналата година, и се зарадвала, че ще бъде добре обгрижвана. Сега тя е още по-щастлива, защото у дома до нея е и любимото ѝ куче, а същевременно от хосписа продължават да следят състоянието ѝ.

81-годишна жена с терминален рак пребори коронавируса точно за рождения си ден (видео и снимки)

Оттам са предоставили болнично легло, подвижен стол, както и проходилка за преместване между отделните стаи в жилището.

81-годишна жена с терминален рак пребори коронавируса точно за рождения си ден (видео и снимки)

Мейвис се надява да продължи да празнува рождените си дни със семейството и приятели, щом карантината бъде вдигната.

„Толкова е прекрасно, че тя можа да бъде при семейството си за празника!”, споделя управителката на „Мари Кюри”. „Незаменимо е за един възрастен човек да бъде обграден от любимите си хора и кучето, което тя толкова обича.”

Антирекорд във Великобритания: 854 смъртни случая за ден, общият брой достигна 6 277

Ирене Джонстън добавя, че ”нашият персонал и сестри също е на първа линия, като често пъти се грижим за умиращи хора с или без коронавирус. В ежедневната ни грижа за пациентите, ние спомагаме за облекчаване на товара, който изпитват националните здравни работници в цялата страна.”

Източник: DailyMail

Видео и снимки: STV News

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции