<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=176590" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ФБР: Не изпол...

85 милиона телефона звъннаха едновременно във Великобритания (видео)

24 Април 2023
0 212

85 милиона телефона звъннаха едновременно във Великобритания, показва видео на The Independent.

Експериментът се проведе вчера и e тест на нова система за предупреждения при бедствия и аварии. По нея се работи вече повече от десет години. Необходимостта ѝ се видя особено ясно по време на пандемията.

Вицепремиерът Оливър Даудън обясни, че най-често системата ще се включва при големи наводнения и други инциденти, които наистина застрашават живота на хората. Той увери, че тя няма да се използва за затрупване на гражданите със спам съобщения от правителството. Също така чрез нея не е възможно да се събират лични данни за местоположение и поведение на хора, тъй като правителството няма да знае кои устройства са в обхвата на използваната клетка за мобилни услуги.

85 милиона телефона звъннаха едновременно във Великобритания (видео)

50 клиенти напускат заведение без да плащат след фалшива пожарна аларма (видеo и снимки)

По време на теста се стигна до спиране на някои спортни състезания. Световното първенство по снукър също спря за няколко минути около 15 часа, когато беше тестът. Освен предупредителен сигнал всяко устройство получи и следното съобщение: “Това е тест за спешни сигнали – нова правителствена услуга на Обединеното кралство, която ще ви предупреди, ако има животозастрашаваща авария наблизо. При истинска извънредна ситуация следвайте инструкциите в предупреждението, за да защитите себе си и другите”. 

Системата работи единствено с 4G и 5G мрежи и с устройства със съвременен софтуер. “Не толкова умните” телефони няма да могат да получават предупрежденията. Тези, които са изключени или са поставени в самолетен режим, също не биха ги получили.

Подобни системи вече работят успешно в страни като Япония и САЩ.

85 милиона телефона звъннаха едновременно във Великобритания

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции