<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73988" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Затвориха и с...

89-годишна жена даде 6600 лева за “Covid-ваксина” на телефонни измамници

21 Септември 2020
0 1168

89-годишна жена от село край Русе е дала 6600 лева на телефонни измамници. Те ѝ поискали “животоспасяваща ваксина за племенника ѝ, който бил болен от коронавирус”, пише Mediapool.

От МВР-Русе разказват, че около 22 часа в неделя възрастната жена получила обаждане на домашния си телефон. Непознат мъжки глас обяснил, че е главен лекар на болницата в Свищов. Той казал на жената, че племенникът ѝ е болен от коронавирус и бързо трябва да му се постави животоспасяваща ваксина. Чул се друг плачещ мъжки глас, който пострадалата оприличила на своя роднина. Той ѝ казал, че трябва да му помогне.

Измамникът “доктор” отново поел телефонната слушалка, като добавил, че жената трябва спешно да осигури пари. Тогава 89-годишната жена обяснила, че има налични 6600 лева.

Телефонният разговор продължил над 2 часа, като накрая възрастната жена изпълнила указанията. Тя опаковала 6500 лева в найлонова торбичка, а други 100 лева подготвила за човек, за който ѝ било обяснено, че ще е шофьора от болницата.

Той щял да дойде на адреса, за да ги получи.

Пратеникът пристигнал пред дома ѝ и тя му предала парите, като в същото време още разговаряла с “доктора” по телефона. По-късно жената разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията.

Източник: Mediapool

Снимки: Pixabay

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции