9-годишно гениално момченце завърши университет само за девет месеца

November 15, 2019
32 34131
Коментари: 0

Гениалният деветгодишен Лоран Саймънс от Амстердам има IQ 145 и ще стане най-младият студент в света, завършил бакалавърска степен в университет, пише Daily Mail.

 

ШОКИРАЩА НЕГРАМОТНОСТ ОТ СЕДМОКЛАСНИК – НЕ ЗНАЕ КОЛКО ПРЪСТА ИМА И КОЯ Е СТОЛИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ

 

 

Момченцето трябва да се дипломира следващия месец в Техническия университет в Айндховен със специалност "Електротехника" като е изкарало целия курс на обучение само за девет месеца. Лоран е залят от покани от най-добрите университети в света да продължи магистърската си степен при тях.

 

НАРОДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ СТЕФАН АПОСТОЛОВ СРИЧА В ПАРЛАМЕНТА

 

 

""

 

 

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТЕСТА ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ "МЕНСА" НА МИТЬО ПИЩОВА И РУМЕН ГЪЛЪБИНОВ

 

 „Оксфорд и Кеймбридж също са в основната ни цел", споделят родителите на Лоран. Те се надяват гениалното им дете да завърши докторска степен в областта на роботиката или изследванията на изкуствени органи.

 

 

""

 

 

Роденото в Белгия 9-годишно гениално момче е сравнявано с Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг. Освен отличните си познания по физика, Лорън може да говори и четири езика. Момченцето завършило гимназия, когато било на осем години, след като взело цялата учебна програма за 18 месеца. Неговите баба и дядо първи забелязали уникалните способности на детето.

 

 

""

 

 

Професор Петър Балтус, настоящият преподавател на Лорън, твърди, че детето е поне три пъти по-умен от най-интелигентния студент, когото е срещал в дългата си кариера.

 

 

""

 

 

Лорън си мечтае един ден да стане астронавт или сърдечен хирург.

 

 

Източник: Daily Mail

 

 

Коментари

Реакции

Следете разпространението на COVID-19 в реално време: