<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92729" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж си показв...

9-годишно дете е с тежки наранявания след брутално връзване в социален дом в Мездра (видео)

28 Юни 2021
0 5612

Инцидент с дете от специализирана социална институция в Мездра. Момчето е прието в столичната спешна болница „Пирогов“ с наранявания по ръцете, причинени от стягане, предава bTV.

С много усилия лекарите спасяват пръстите на детето от ампутация. По първоначална информация, детето е било завързано към легло от друго, по-голямо дете в дома.

Какви ще са последствията за възпитателката, която бие деца от социален център?

В Дома за настаняване от семеен тип живеят 14 деца и пълнолетни с увреждания. Инцидентът е станал в петък срещу събота. Пострадалото момченце е на 9 г.

9-годишно дете е с тежки наранявания след брутално връзване в социален дом в Мездра (видео)

Директорът на Центъра за настаняване Полина Александрова обясни, че в момента детето се възстановява, а дежурните възпитатели, допуснали да стане така, ще бъдат наказани с дисциплинарно уволнение.

„Друг потребител, на 21 г. го е завързал, по негови думи, вечерта. Две гледачки е имало по това време на смяна. Всеки потребител живее в отделна стая. Нямам представа как не са забелязали“, допълни директорката.

Дежурната по време на инцидента гледачка Ивка Филипова заяви, че до 20:15 ч. вечерта в петък е сложила децата да спят и после почистват къщата. Предполага, че момченцето е било вързано след този час.

„Обикаляме стаите, не съм видяла, че детето е вързано. 21-годишният потребител го видях във всекидневната, после си отиде в стаята и си слушаше музика. В 4 ч. надникнах в стаята и детето спеше завито“, уточни жената и допълни, че пострадалото момче не може да говори, а извършителят от години е проблемен.

9-годишно дете е с тежки наранявания след брутално връзване в социален дом в Мездра (видео)

За инцидента се разбира сутринта, когато другата смяна намира момчето завързано.

„В 7 ч. си издадох смяната, в 7:30 ч. ми се обадиха да се върна, че на детето са му посинели ръцете. Беше вързано с чорапогащник“, допълни Филипова. На въпрос чувства ли се виновна тя отговори: „И не, и да, защото аз съм от много години, познавам децата и потребностите им. Но то нито звуци е издало, нито е плакало“.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции