<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41051" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Запалиха авт...

9-годишно момиченце с две протези на краката дефилира на Седмица на модата в Париж

30 Септември 2019
0 2593

9-годишната Дейзи-Мей Демет от Бирмингам, която е с ампутирани два крака, дефилира на Седмица на модата в Париж и стана първият модел с двойна ампутация, който участва в шоуто, пише BBC.

 

 

МОМИЧЕНЦЕ С ДВА АМПУТИРАНИ КРАКА ЩЕ ДЕФИЛИРА НА СЕДМИЦА НА МОДАТА В НЮ ЙОРК

 

 

Баща ѝ Алекс коментира, че Дейзи била "непоклатима и се горее толкова много със своята дъщеричка". "Тя излезе и позира наистина добре, тя просто ги закова", каза той. Дейзи дефилираше за световната марка "Лулу и Джиджи". Видео, публикувано в Истаграм, показва, че момиченцето прекарало наистина добре в Париж.

 

 

""

 

 

Малката красавица си носела домашните работи за училище, за да ги напише, въпреки ангажиментите си на ревютата, за да може да се върне спокойна в клас в понеделник.

 

 

""

 

Родената в британския град Бирмингам Дейзи Мей претърпява ампутация и на двата крака заради малформацията фибуларна хемимелия – пълна липса на малкия пищял. Операцията ѝ е направена, когато е на 18 месеца. Тя започва кариерата си на модел на британски брандове миналата година. 

 

 

""

 

 

Дейзи Мей вече дефилира на Лондонската седмица на детската мода през февруари и на Седмицата на модата в Ню Йорк този месец. Тя е работила за световни модни марки като "River Islands", "Matalan" и "Nike".

 

 

""

 

 

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции