<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34706" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Червен бряг и...

9-годишно момче свали обувките си и ги даде на бездомно дете (видео)

01 Февруари 2019
0 2473

Днес искаме да ти разкажем една история, която истински стопли сърцата ни.

 

Cheikh Faizal вървял заедно с баща си към вкъщи, когато минали през Bukit Bintang – станция в Куала Лумпур, столицата на Малайзия. Там ежедневно се събират много бездомни семейства. Тогава Cheikh вижда босо малко момче, седнало близо до майка си. Според бащата на Cheikh, Sofian, синът му решил да помогне, защото и двете деца са близки по възраст. Седнал, събул обувките и чорапите си и собственоръчно ги сложил на краката на момчето. Преди да продължи с баща си, Cheikh целунал няколко пъти по бузите новия си приятел.

 

Sofian бил толкова горд с постъпката на сина си, че заснел всичко и го качил в социалните мрежи с надеждата, че ще вдъхнови още хора.

 

Детето ми видя малко момче без обувки и реши да помогне – казва Sofian. Той показа любовта си към всички, дори да са те бездомни. След което се прибра до вкъщи без обувки. Надяваме се, че всички по света ще видят това позитивно съобщение и ще успеем да направим света по-добър за всяко човешко същество. Има много бездомни хора, но ако всеки от нас направи по един добър жест, можем да подобрим живота им.

 

И докато възрастните работят по въпроса за подслона на нуждаещите се, може би трябва по-често да постъпваме като малките деца.

 

 

Източник: Uspelite.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции