Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
9-годишно момче спаси бaбa си от удавяне, използвайки умения, научени от YouTube
9-годишно момче спаси бaбa си от удавяне, използвайки умения, научени от YouTube
По света Вземи EMBED
Loading the video...
01-13-20
добавено
1854
прегледа

Деветгодишно момче спаси баба си от удавяне, използвайки умения, които е придобил от гледане на клипчета в YouTube, разказва Daily Mail

 

 

ЛЕОНАРДО ДИ КАПРИО СПАСИ ЧОВЕК ОТ УДАВЯНЕ ПО ВРЕМЕ НА ВАКАНЦИЯ НА КАРИБИТЕ (СНИМКИ)

 

 

Киан Алиф отседнал при 51-годишната си баба Анджела Джоунс в дома ѝ в Южен Уелс. Изведнъж детето чуло странен звук от банята на горния етаж на къщата, въпреки че частично е глухо и носи слухово апаратче. Младежът отишъл да провери какво става и намерил баба си да лежи безжизнена във ваната с отворени очи, след като припаднала.

 

 

 

 

 

Киан си спомнил видеоуроците по спасяване в басейн, които бил гледал в YouTube, и решил да приложи видяното на практика. Ученикът вдигнал главата на жената над повърхността и източил водата във ваната под нея. След това изтичал при съседите за помощ и се обадил на спешния телефон.

 

 

Майката на Киан, Хейли Дейвис, пристигналa на местопроизшествието почти едновременно с линейката. „Щом стигнах там, разбрах, че нещо не е наред, когато видях Киан да седи навън. Тогава той ми каза, че чака линейка. Много възрастни не биха знаели какво да направят в тази ситуация. Невероятно е, че той е бил сам и не е изпаднал в паника", коментира още г-жа Дейвис.

 

 

 

 

 „Винаги му казвам да спре да гледа в интернет. Сега разбирам, че той е гледал клипче как спасяват момиче, припаднало в басей. Това му е помогнало да спаси баба си", каза още майката на момчето.

 

 

"Спомних си от гледаното в YouTube, че трябва да опитам да облегна главата ѝ назад и да я държа да не падне под повърхността", каза от своя страна смелият Киан. Подобно полезно клипче можете да видите във видеото горе. 9-годишният Киан признава, че е изпаднал в паника, но бързо е осъзнал, че е сам и трябва да помогне.  

 

 

 

Източник: Daily Mail