<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=33688" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

9 г. затвор за тираджията, убил бременната Северина и мъжа й (снимки)

13 Декември 2018
0 7031

Окръжният съд в Пловдив призна за виновен и осъди на 9 години затвор 28-годишния украински шофьор Станислав Пислар, който с ТИР-а си помете и уби на място бременната Северина Коралска и мъжа й Ивайло Минчев на магистрала "Тракия".

 

 

 

Жестоката катастрофа стана на 28 май на 124-ия километър на аутобана, докато 34-годишните Северина и Ивайло пътували към София. Младото семейство живеело в Бургас. Доскоро Северина работела като фармацевт, но сменила работата си и станала представител на фирма за лекарства. Ивайло пък работел в частна фирма. Двамата чакали първото си дете. В столицата бременната в седмия месец жена трябвало да бъде на преглед. Инцидентът станал, след като Пислар, който шофирал латвийски ТИР, навлязъл в насрещното движение и ударил челно аудито, в което пътували съпрузите. 

 

 

Станислав Пислар бе задържан и обвинен за това, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на младата двойка и нероденото им дете, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества – марихуана, и случаят е особено тежък. 

 

 

"Станислав

Станислав Пислар (вляво) се призна за виновен

Снимка: Plovdiv24

 

 

Прокуратурата поиска наказание от 12 години "лишаване от свобода". Според обвинението, ако украниецът е отреагирал на поставената маркировка за ремонтни дейности на магистралата, то той е имал техническата възможност да избегне или спре и да не се стигне до катастрофата, при която е "заличено цяло семейство". Освен това прокурорът посочи, че според българския закон е забранено да се кара кола след употреба на наркотични вещества, без значение дали водачът е повлиян от тях.

 

Частният обвинител по делото поиска дори 20 години затвор.

 

"Катастрофата

Катастрофата стана на 28 май

Снимка: БТА

 

Пред магистратите 28-годишният Пислар се призна за виновен, но помоли да бъде съден за това, за което е виновен, а не за това, в което го обвиняват, а именно, че е наркоман. По думите му, той е виновен, че не е успял да овладее камиона си, за което вина имат и работниците на пътя, които в деня на катастрофата са работели на магистралата. 

 

 

По думите му е имало само една табела, която указвала препятствие. Имало много малко разстояние от табелата до препятствието и не могъл да реагира. "Опитах да се престроя в лява лента, за да запазя работниците. Ударих се в мантинелата и после не можах да удържа камиона. Стана така, защото от удара в мантинелата се разби предно ляво колело на камиона и последва сблъсъка с аудито", обясни Станислав Пислар, цитиран от Plovdiv24.

 

 

Украинецът каза още, че е употребил бисквити с марихуана в Холандия около 18 дни преди тежката катастрофа, когато е имал почивка след курс. Той заяви, че съжалява и че би дал живота си, за да върне Ивайло и Северина.

"Моля за справедливо наказание. Вярвам във вашата обективност", заяви още обвиняемият. 

 

 

Решението на окръжните магистрати не е окончателно и подлежи на обжалване и протест. 

 

Източник: dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции