<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=64570" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Майка все още...

90-годишна жена застана като щит пред внука си, за да не го застрелят полицаи (видео и снимки)

21 Май 2020
0 3265

Шокиращо видео показва как 90-годишна баба се опитва да защити 21-годишния си внук при опита на въоръжени полицаи да го арестуват на поляната пред къщата ѝ, пише DailyMail.

Инцидентът се е случил в град Мидланд, Тексас. На записа се вижда, че 21-годишният Тай Андерс лежи на поляната по очи, докато трима щатски полицаи са насочили пистолетите си срещу него, защото отказал да спре за проверка.

„Свалете оръжието, страх ме е! Страх ме е! Страх ме е!”, чува се да крещи, легнал по очи, чернокожият Тай.

„Уплашен е, не виждате ли?  Всички вие сте насочили пистолети срещу него. Той е черен. Нима не сте забелязали колко много цветнокожи хора бяха застреляни? Той е само на 21, разбира се, че ще е уплашен”, намесва се гласът на жената, която снима с телефона си сцената.

В това време в записа се появява 90-годишната баба на Тай, която застава над внука си, опряна на бастун. Тримата щатски полицаи с насочени пистолети се приближават към лежащия по очи младеж и единият посяга да закопчае ръцете му с белезниците. В последвалата суматоха единият от тях събаря жената на земята, след което записът прекъсва сред писъци и бъркотия.

21-годишният Тай Андерс е арестуван за неподчинение на полицията и е прибран в общинския затвора на Мидланд, след което е пуснат под гаранция.

От полицията твърдят, че Андерс отказал да спре за проверка колата си и продължил да шофира до дома на баба си. Служителите му наредили да излезе от колата, но той отказал.

„Излизайки от превозното средство, служителите на реда посъветвали младежа да тръгне към тях, за да бъде задържан, но той спрял и легнал на земята”, заявяват полицаите.

В последствие Андерс се обърнал към адвоката за граждански права Джъстин Муур от Далас, който заявил, че „ние вярваме и твърдим, че акцията, проведена срещу клиента ми има междурасов характер и в случая не става дума за пътно произшествие.”

Полицай от Ню Йорк удари с юмрук и повали на земята случаен свидетел на арест (видео и снимки)

По думите му Андерс е бил нападнат физически в колата на полицаите след ареста. За съжаление няма записи от пътната акция, както и от ареста на Андерс.

По-рано през януари същият е бил осъден за притежание на марихуана, което по щатските закони на Тексас се класифицира като престъпление „Клас Б”.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Георги Кръстев

    23 Май 2020

    Създавате впечатление, че арестуват невинен, само за това че е черен!!!

Реакции