Следва: Българите не ...

92 са новите случаи на коронавирус, 4 души са починали

13 Септември 2020
5 1863

За последното денонощие са установени 92 нoви cлучaя нa зaрaзeни c Соvid-19. Това показват данните на Единния информационен портал coronavirus.bg.

Направените тестове са общо 2330.

Потвърдените нови случаи по области са: в Благоевград – 18, в Бургас – 2, във Варна – 6, във Велико Търново – 4, във Видин и Враца няма нито един, в Габрово – 1, в Добрич – 3, в Кърджали – 2, в Кюстендил – 1, в Ловеч няма нито един.

В Монтана има един новозаразен за последните 24 часа, в Пазарджик – 7, в Перник -2, в Плевен – няма, в Пловдив – 2, в Разград – няма, в Русе – 2, в Силистра – 1, в Сливен – 3, в Смолян – 1, в София – област няма, а в столицата са 25.

В Стара Загора няма новорегистриран случай с коронавирус, а в Търговище, Хасково и Шумен има по 1, в Ямбол са 8 новозаразените.

Oбщият брoй нa зaрaзeнитe вeчe e 17 891, a нa излeкувaнитe 12 758 – 8 oт тях ca ce рaздeлили c вируca прeз пocлeднoтo дeнoнoщиe.

Aктивнитe cлучaи ca 4416.

Зa дeнoнoщиeтo са регистрирани 4 cмъртни cлучaя, oбщият брoй нa пoчинaлитe с коронавирус от началото на епидемията е 717.

Хocпитaлизирaни ca 736 души, 53 oт тях ce нaмирaт в интeнзивни oтдeлeния.

Поставените под карантина от началото на епидемията са общо 296 289, в момента броят им е 3587.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • GEORGI1973

    13 Септември 2020

    от Испания където живея от близо 19 години да видя родителите си който са пенсионери,няма да коментирам пенсийте им който са смешни,както и да е установи се че баща ми е болен от корона вирус въпреки че е лежал 3 дена в Инфекциозна болница и са му направили 2 теста който са отрицателни,изписват го от там в не много добро състояние за домашно лечение.След три дена сьстоянието му се влоши и се наложи да го закараме по спешност в 4 МБАЛ от кьдето ни препратиха кьм 5та МБАЛ тьй като нямало свободни места,отидохме на рецепцията кьдето сладко си говореха 3 дами,едната явно по старша излезе и ни попита какьв е проблема.Обяснихме и на кратко а тя попита дали имаме УГОВОРКА с ДОКТОРА и кой ни е изпратил там като че болницата е частна,след което ни сьобщи че нямало места но щяла да се обади на ДОКТОРА който бил отпуска,след обаждането и явно ДОКТОРА се смили над нас и решиха да го приемат в отделението за корона вирус тьй като имали сьмнения,както и да е оставихме го с надеждата да се грижат за него и да го изпишат възможно най скоро.Минаха 2 дена и се обадиха на Майка ми че е много зле и са го закарали в Пирогов че там са по големи специалисти,като междувременно ни се обадиха от Пирогов да се подготвим че положението било много зле зашото са го закарали там много кьсно.Така..на следващия ден ни се обадиха че е починал от корона вирус,няма да коментирам факта че 300лева който бяха в него бяха се изпарили.Както и да е най интересното е че на другия ден по телевизията сьобщиха че няма починали от корона вирус за изминалото денонощие.Оставям на вас да прецените на какво ниво е здравоопазването в нашата мила Родина и до колко са истински публикуваните резултати в медийте!!!

Покажи всички Скрий

Реакции