Момче доказва, че лайф хаковете са безполезни (видео)

Той говори с нашите думи! Не ви ли писна от безполезни видеа на лайф хакове, които са не просто скучни, а и глупави?

Ето това момче показва колективната реакция за всичко, което се случва в мозъка ни, докато гледаме подобни клипове!

Read more

Дете преследва родителите си с фойерверк (видео)

Родителите правят несъзнателни грешки, но вече сме се убедили, че „пиратката в ръката на детето вещае едно лошо предсказание“.

Не знаем какво са си мислили хората, според които е добра идея невръстно дете да размахва фойерверк, но определено получават заслуженото. А с малко монтаж – момчето се превръща в Хари Потър!

Гледайте!

Read more

Дете на 7 демонстрира безупречен стил (видео)

Модата и стилът не са просто начин на обличане. Когато тоалетите се носят с усет, чар и финес – тогава можем да говорим за стил. А малката Тейлин притежава всички качества, за да се превърне в една бъдеща модна икона.

Вижте нейните превъплъщения!

Read more

Английската кралица разряза торта със сабя на тържество (видео и снимки)

Британската кралица Елизабет Втора си послужи с церемониална армейска сабя при разрязването на пртазнична торта по време на посещението ѝ в Проект “Рай” в Корнуол на югозападния бряг на Обединеното кралство, виждаме от видео в Twitter.

На тържеството заедно с Нейно величество бяха и Камила, херцогинята на Корнуол и Кейт, херцогиня на Кеймбридж. Тържеството, провело се на 11 юни е своеобразна подготовка за честванията догодина на 70-тия юбилей, откакто Елизабет Втора е на трона.

След като ѝ бе предложен обикновен нож, Нейно величество отказа с думите:

“Не мисля, че това ще свърши работа” и посегна да вземе дългата, стигаща почти до раменете ѝ, церемониална сабя.

“Ето това е нещо по-необичайно”, каза тя и думите ѝ предизвикаха оглушителен смях в залата. Заедно с Кейт и Камила, присъстващите се насладиха на забавната страна на кралицата, въпреки нейната преклонна възраст.

Източник: 9gag

Видео: Twitter/SkyTNewton

Read more

Беновска и Ива Николова накараха служебния премиер да се хване за главата (видео)

Илияна Беновска от радио „К2“ и Ива Николова от ПИК ТВ спокойно могат да бъдат обявени за най-великите шоумени в България.

На пресконференция, повтаряме ПРЕС-конференцията, двете създадоха истински водевил от крясъци, надприказване и една обща какафония, която не само изнерви колегите им (за пореден път и основателно), но накара и служебния премиер Янев буквално да се хване за главата.

И все пак, беше глътка свеж въздух да видим тях двете да задават остри, да не кажем тенденциозни въпроси, на премиер. Нищо, че той е служебен такъв и че е отскоро и за малко.

Сега е моментът на Янев да му се държи сметка за последните 12 години управление… нищо, че той няма нищо общо с тях.

Ала такъв е изконният журналистически принцип: трябва винаги да се задават най-наболелите въпроси, независимо кой е на власт!

А какво точно не е наред в тази ситуация и защо усещаме това тревожно чувство за двоен стандарт… е, можем и сами поотделно да се сетим.

Read more

Летящи презервативи – изобретението на един влюбен инженер (видео)

Винаги има какво да ни изненада. Човешката изобретателност не познава предели, а що се отнася до любовта – изобщо!

Във видеото вижте как работи причудливата машина за презервативи!

Read more

Набедиха зависима към солариума тийнейджърка, че се опитва да смени расата си (снимки)

Тийнейджърка, която прекарва по 20 минути всеки ден в солариума, за да надгражда и поддържа мечтания тен, се оплака от негативни коментари в мрежата, че опитвала “да смени расата си”, пише DailyMail.

Тейлър Хъмфри е на 18 от градчето Мендълшем в Съфолк, Югоизточна Англия и бронзовият тен, добит от солариумите, съставлява важна част от самочувствието ѝ. Гордата британка дори признава, че не може да излезе от къщи без да е докарала подходящия тен.

Въпреки това Хъмфри среща постоянно негативни коментари под снимките си, обвиняващи я, че се опитва да промени “расата” си. На които тя отговаря простичко: “Нищо не мога да направя, след като кожата ми добива този загар.”

Младата дама опитала солариума за първи път при навършване на 18 години и тогава осъзнала, че повече не може да живее без “слънчевото легло”, затова и измолила от родителите ѝ да ѝ купят едно за къщи.

Оттогава Тейлър прекарва по 20 минути всеки ден под соларния похлупак и признава, че се задоволява само с толкова, единствено защото това е максималния престой без риск за здравето. Тя допълва, че би се чувствала дълбоко депресирана, ако не може да надгражда шоколадовия си тен всеки ден.

“Ако се лиша от тена си или не мога да вляза в солариума дори само един ден, не бих се чувствала в своята си кожа”, категорина е Хъмфри.

Въпреки доброто самочувствие от равномерния, макар и доста неестествен загар, добре е да напомним и някои негативни страни от излагането на соларните лъчи:

  • ултравиолетовото лъчение (UV) увеличава риска от развитието на рак на кожата;
  • някои солариуми облъчват многократно повече, отколкото тропическото слънце;
  • естественият слънчев тен предпазва тялото ни от вредните влияния на лъчите.

Не е за пренебрегване и фактът, че солариумното облъчване е силно противопоказно в следните случаи:

  • ако UV лъчите са по-силни;
  • ако се използва по-дълго време;
  • ако се използва често;
  • се ползва от хора със светла кожа и коса;
  • се ползва от хора над 50-годишна възраст.

18-годишната Тейлър Хъмфри едва ли се замисля за всички тези рискове от честата употреба на солариума, но, както знаем, всички солидни аргументи капитулират пред младостта и красотата.

Източник: DailyMail

Read more

Като от филм на ужасите: какво се случва в китайските затвори

Звучи като сценарий на филм на ужасите: в Китай затворници от етнически и религиозни малцинства стават жертва на принудително изземване на органи. Това става ясно от информация на ООН, цитирана от Дойче веле.

300-метров небостъргач в Китай се разклати без ясна причина, хората побягнаха в паника (видео)

Експерти от ООН съобщават, че са получили обезпокоителна информация, “заслужаваща доверие”. Според нея, затворници от етнически и религиозни малцинства, излежаващи присъди в китайски затвори, стават жертва на принудително изземване на органи.

Задържани без заповед за арест

“Насилственото изземване на органи в Китай засяга представители на етнически, езикови или религиозни малцинства, каквито има в различни региони на страната. Често те биват задържани без назована причина и без заповед за арест”, се казва в заключение на 12 експерти, разпространено в понеделник, 14 юни.

Работната група на ООН по противодействие на незаконните арести, както и специалният представител на ООН смятат информацията за “особено обезпокоителна”. По данни на експерти от ООН, най-често от затворниците се изземват принудително сърцето, бъбреците, черният дроб, както и очната роговица. А жертви на насилственото изземване на органи са най-често членове на забраненото религиозно движение Фалунгун, уйгури, тибетци, мюсюлмани и християни.

“Китай ще отговори категорично”

Член на китайското представителство в Женева обвини експертите на ООН в клевета. Пекин “ще се защитава срещу тези обвинения и ще им отговори категорично”, подчерта той и добави, че експертите на ООН не притежават “елементарни мислителни способности”. По неговите думи, те са станали жертва на антикитайска дезинформационна кампания, водена от сепаратисти и движението Фалунгун.

Източник: Дойче веле

Read more

До 2040 г. България ще се превърне в “демографска пустиня” с население 5 милиона (аудио)

До 2040 година населението на страната ни ще намалее до 5-5,2 млн. души, а около една четвърт от населените места ще бъдат обезлюдени. Това съобщи по БНР доц. Надежда Илиева от секция “Икономическа и социална география” в БАН на базата на демографско изследване у нас – “Регионални демографски дисбаланси в България”.

Тя коментира какви са прогнозите за обезлюдяването в следващите 20 години.

Стопкадър: NOVA

“Северозападна България, ареала около Сакар – Странджа, района около Краището и Централна Стара планина – това традиционно са ареалите с най-активни процеси на депопулация. Става дума за целия район на Централна Стара планина, без Велико Търново, като район на обезлюдяване. Тази група населени места става преобладаващи за страната – това е понятието демографска пустиня. До 2040 година 69 на сто от територията на страната ще са заети от тези територии. В следващите 20 години ще останат само отделни острови – столичния град, пловдивско-пазарджишката агломерация, основните урбанизационни оси – Бургас и Варна също”, поясни доц. Илиева.

Според нея естественият прираст няма да може да компенсира намаляването на броя населението.

“През следващите десетилетия борбата ще бъде за население. Ще оцелеят тези градове, които привлекат население”, подчерта тя.

По думите ѝ последните години смъртността у нас е приблизително 15,5-15,9 промила, докато през 2020 година имаме вече смъртност около 20 промила. Доц. Илиева уточни, че очевидно тези завишени показатели са и заради пандемията.

Източник: БНР, Dir.bg

Снимки: БулФото

Read more

Мъж управлява Tesla от разстояние с джойстик за PlayStation (видео)

Потребител в мрежата TikTok демонстрира как успява да паркира кола Tesla от разстояние само с помощта на джойстик за PlayStation, виждаме от публикация на LadBible.

Сензационното видео провокира потребителите да се разделят на лагери дали въпросният човек действително задвижва колата по посока на гаража си или си служи с хитрост, както впрочем често се случва в част от предизвикателствата в популярното приложение.

Магически трик в стил “Хари Потър” стана най-гледаното видео в TikTok досега

Някои например предполагат, че той чисто и просто си служи с “попътен вятър” и ползва естествения наклон за паркиране. Други пък са на мнение, че вътре в колата лежи добре прикрит сътруденик, който при команда “тръгни”, подкарва бавно автомобила в права посока.

Така или иначе видеото не ни разкрива дали обстоятелствата “вятър”, “естествен наклон” или “скрит съюзник” са налице, затова и остава да се доверим на човека, че само с помощта на контролера, той успява да подкара колата си, макар и съвсем бавно, както се вижда от видеото.

Източник: LadBible

Кадри: TikTok

Read more