<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103435" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Протест с теж...

Всички шофьори на камиони от протеста на жълтите павета ще получат актове от КАТ

13 Октомври 2021
0 2042

Актове за всички шофьори на камиони от протеста на пътните работници

На всички водачи на тежкотоварните автомобили, участвали в протеста, ще бъдат съставени съответните наказателни постановления, съобщава Клуб Z.

снимка БулФото

Това става яснно от съобщение на МВР след двата дни протести на работници от пътния бранш. От пресцентъра заявяват, че шофьорите ще получат актове по Закона за движение по пътищата.

снимка БулФото

И допълват, че макар мероприятието да е разрешено от столична община, то противоречало на части от “НАРЕДБА за организация на движението на територията на Столична община”, с която се забранява влизането на товарни автомобили и строителни машини с допустима максимална маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона „Център“. 

снимка БулФото

“Въпреки че протестиращите са нарушили разрешителния режим на съгласувателно писмо на СО и от 11 октомври в частта на т. 6.15. /проявата да се проведе извън зоната за сигурност на Народно събрание 2, Президентството на Република България и Министерския съвет/, служителите на МВР не са възпрепятствали демократичното право на мирен протест”, казват още от вътрешното министерство.

снимка БулФото

Актове за всички шофьори на камиони от протеста на пътните работници

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции