<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=133307" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ресорната ко...

Актуализацията на бюджета е приоритет за управляващите пред смяната на министри (видео)

12 Юни 2022
0 145

Актуализацията на бюджета е приоритет пред смяната на министри, коментира председателят на Народното събрание Никола Минчев пред Нова телевизия. Депутатите ще разгледат освобождаването и назначаването на новите министри, когато им бъде представен проект за персонални промени и уточни, че няма законов срок за това.

Началникът на кабинета: От Трифонов не се чуха истински причини защо се изтеглят министри (видео)

Актуализацията на бюджета е приоритет за управляващите пред смяната на министри (видео)
Снимка: NOVA/стопкадър

Първото четене на промените в бюджета предстои през следващата седмица. Никола Минчев подчерта , че актуализацията на бюджета трябва да бъде приета до края на месеца.

На въпрос дали е възможно Андрей Гюров да е новият министър на вътрешните работи, Минчев коментира, че за първи път чува този вариант и не му се струва реалистичен.

Попитан възможно ли е Весела Чернева – външнополитически съветник на премиера, да оглави МВнР, Минчев каза, че тя има качествата, но не е обсъждана конкретна кандидатура.

Не е належащо в момента да се иска вот на доверие, смята председателят на Народното събрание. Ако опозицията реши, че е належащо, може да поиска вот на недоверие, каза още той.

Връщането на масата на преговорите с партия “Има такъв народ” (ИТН) след всичко случило се е трудна задача, посочи Минчев.

На въпрос дали е възможно ново правителство в този парламент, Никола Минчев каза, че чисто математически е възможно.

„Но говорим за принципи – всяка формация да спазва това, което е заявила преди изборите. Не виждам кое е това ново мнозинство“, каза той и допълни, че от ПП не биха подкрепили правителство с мандат на ИТН.

Източник: Dir.bg

Видео: NOVA

Актуализацията на бюджета е приоритет за управляващите пред смяната на министри (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции