<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=155972" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Симона Радев...

Амбър Хърд изненадващо подписа споразумение с Джони Деп

20 Декември 2022
0 403

Амбър Хърд изненадващо подписа споразумение с бившия си съпруг и колега актьор Джони Деп, уреждайки делото за клевета, заведено срещу нея. С това силно публичният съдебен процес приключва.

През 2018 г. Хърд намекна, че е жертва на домашно насилие в статия за Washington Post. Впоследствие Джони Деп загуби мястото си в емблематичната за Дисни поредица “Карибски пирати” и бе остракизиран в Холивуд, попадайки в пълна изолация. Това бе и причината Деп да заведе дело за клевета срещу бившата си съпруга, с цел да изчисти името и репутацията си.

Джони Деп с първа филмова роля след спечеления процес срещу Амбър Хърд

Джони Деп и Амбър Хърд уредиха съдебната битка – поне засега

36-годишната Хърд бе осъденa да плати повече от 10 милиона долара обезщетение на 56-годишния Деп. Тя заведе насрещно дело за клевета срещу Деп, след като неговият адвокат нарече твърденията ѝ за насилие “измислици”. Така бе отсъдено Деп да плати на Хърд 2 милиона долара обезщетение.

Първоначално Хърд обжалва решението, постановено от съда по делото срещу нея. След известно време обаче тя се отказа от тези си действия. Условията на споразумението засега слагат край на всички по-нататъшни съдебни спорове между двамата. Условията на уреждащия документ обаче не бяха публикувани веднага.

Отхвърлиха искането на Амбър Хърд за нов съдебен процес

Кадри на Джони Деп с рани по лицето от Амбър Хърд бяха представени по делото

Хърд направи публикация в Instagram в понеделник сутринта, споделяйки, че взимането на това решение за нея е било “изключително трудно”.

„За мен е важно да кажа, че никога не съм избирала това“, гласи публикацията. „Защитих своята истина и животът ми, такъв, какъвто го познавах, бе унищожен. Охулването и омразата, с които се сблъсках в социалните мрежи, е просто разширена версия на насилието към жени, които имат смелостта да излязат и да споделят историята си.”

„Сега най-накрая имам възможност да се еманципирам от нещо, което се опитах да напусна преди повече от шест години и при условия, на които мога да се съглася”, пише Хърд в социалната мрежа.

Според думите ѝ това не е акт на компромис и няма ограничения по отношение на гласа ѝ напред. Вътрешни източници са споделили пред Entertainment Tonight, че споразумението между двамата предвижда Хърд да плати 1 милион долара обезщетение на Деп. Това е значително по-малка сума от отсъдените от съда 10 милиона долара.

Амбър Хърд пише книга за живота с Джони Деп

Обществената подкрепа за Джони Деп бе безпрецендентна

Новината за споразумението идва след публична, продължила месеци съдебна битка, в която Хърд и Деп се бореха за общественото мнение и публичния си имидж. Те оспорваха различията си в съда в окръг Феърфакс, Вирджиния. 

На живо: Джони Деп спечели делото за клевета срещу Амбър Хърд (видео)

В социалните мрежи подкрепата за Деп бе огромна. Широко разпространени видеоклипове и публикации целяха да оспорят – ако не и директно да дискредитират – разказите на Хърд за претърпяното домашно насилие.

Деп и Хърд бяха женени в продължение на две години от 2015 до 2017 г., преди да се разведат.

Видео: Entertainment Tonight

Амбър Хърд изненадващо подписа споразумение с Джони Деп

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции