<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108391" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков ...

Американски туристи нахлуха в Колизеума за по бира и бяха глобени с 800 евро

17 Ноември 2021
0 668

Двама американски туристи бяха глобени след взлом в Колизеума, пише The Guardian.

Причината обаче е крайно нестандартна и дори забавна – искали да изпият по бира в древния римски амфитеатър и да се насладят на преживяването.

Те са били забелязани от минувач около 5.30 часа сутринта в понеделник, като той веднага сигнализирал на полицията.

Не е ясно как младежите (на 24 и 25 години) са успели да проникнат в Колизеума и да се изкачат до второто ниво. Паметникът на културата затваря врати за туристи в 16.30 часа.

Нарушителите казали на полицаите, че “само пият бира”. Но това оправдание определено не е подействало, тъй като те са били глобени с 800 евро за незаконно влизане в археологическия обект.

Съобщава се още, че не са причинени имуществени щети.

Колизеумът често е мишена за вандали. 2000-годишната структура е строго охранявана, забранено е да се драска по стените или да се нарушава облика им.

Наказанието за такова провинение е присъда от половин до 3 години и глоба до 20 000 евро. Но не всеки турист обръща внимание на табелите с предупреждения.

До 3 години затвор и 20 000 евро глоба грозят българската ученичка, надраскала Колизеума

През 2019 г. българска тийнейджърка бе хваната, докато дълбае името си с големи букви на една от стените на римския паметник.

Бившият футболист Благой Георгиев-Джизъса е известен на италианската публика със същото провинение, за което му бе наложена максималната глоба.

Американски туристи проникнаха в Колизеума за по бира и бяха глобени с 800 евро

Източник: The Guardian

Снимки: Unsplash

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • bzm

    20 Ноември 2021

    3абраната за драскане не важи за Благо Джиса.

Реакции