<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=169628" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Опасен ли е к...

Американците ще се състезават на Европейското до 23 години

14 Март 2023
1 75

Американците ще се състезават на Европейското до 23 години. Националният отбор на САЩ по плуване ще изпрати своите най-добри плувци до 23 г. на предстоящия континентален шампионат на Европа. До парадокса се стигна след решение на ЛЕН. Първото по рода си Европейско първенство до 23 г. ще се проведе през август.

Американците ще се състезават на Европейското до 23 години
Снимка: World Aquatics

Европейската плувна централа (ЛЕН) подхожда иновативно към новия формат. Буди впечатление обаче това, че първенството все пак ще се казва “европейско”. На него са поканени не само американците. Турнирът има отворен характер. Това е втората изненада относно организирането му само за седмица.

Преди няколко дни бе обявено, че турнирът ще се проведе от 11. до 13. август в Дъблин. Предишните обявени дати бяха през месец декември тази година. Много специфична е възрастовата група, която има право да участва. Всички участници трябва да са между 19 и 23 години към 31. декември тази година. Това обаче също е уклончиво. Има изключение от един състезател на дисциплина, който може да е с година по-малък. Това е така заради квалификационния прозорец за Световното първенство за младежи догодина.

Ужасяващо падане прати лекоатлет в болница (видео)

Все пак ще има разделение, което прави Европейското първенство – “Европейско”.

За всяка дисциплина ще бъдат правени две класирания и съответно награждавания – отворено, в което участват всички състезатели и европейско, в което участват само членовете на ЛЕН. Освен това финалите в дисциплината ще се провеждат във всичките 10 коридора. Там може да има максимум двама представители на държави извън ЛЕН.

Американците ще се състезават на Европейското до 23 години

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции