<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=107874" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кой колко мес...

Анастас Герджиков: Убеден съм, че можем да обърнем резултата (видео)

14 Ноември 2021
0 2164

Проф. Анастас Герджиков и кандидатът му за вицепрезидент Невяна Митева благодариха на всички свои избиратели.

Герджиков определи парламентарните избори като очаквани, общият процент на т.нар. “протестни партии” оставал един и същ, независимо колко пъти се гласува. Той изрази надежда този път да се състави редовно правителство.

“Тази вечер всички ще се обявят за победители”, убеден е проф.Герджиков. Той призова партиите да постъпят отговорно и да съставят правителство.

“Имахме две цели. Обявихме ги преди седмици”, обясни той за президентския вот. Той е доволен, че очакваната победа за Румен Радев не се е случила на първи тур. По думите му това не се дължи на ниската избирателна активност, а на реалния по-нисък от 50% резултат на двойката Радев-Йотова.

Той е убеден, че ще навакса разликата и може да спечели на втори тур. Вярва, че много от подкрепилите други кандидати ще подкрепят него на балотажа.

“Хората ще гледат качествата на кандидатите”, обяви той. Разликата се дължала на отклонения от Румен Радев дебат, който така и не се е случил.

На въпрос от кои партии очаква гласове на втори тур, той отговори, че разчита на подкрепа от всички български граждани. “Това е мажоритарен избор, ще се гласува мажоритарно”, коментира още той. И умишлено даде уклончив отговор на въпрос дали ще приеме подкрепа от ДПС.

“Беше очакван резултатът. През цялото време говорехме, че ще има балотаж. Проф. Герджиков има нагласа да обърне резултата на балотажа”, коментират от щаба на Анастас Герджиков.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции