<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146450" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ZDF: Символът н...

AP: ГЕРБ няма да може да създаде стабилна управляваща коалиция

03 Октомври 2022
0 1027

Това са четвъртите избори в България през последните 18 месеца. Те са на фона на бушуваща война, политическа нестабилност и икономически проблеми. А най-бедната страна в ЕС има и изключително ниска избирателна активност – отражение на апатията на гласоподавателите, пише Associated Press за изборите в неделя.

Според международната агенция за ГЕРБ би било почти непосилно да създаде стабилна управляваща коалиция. Като причина посочва нежеланието на повечето политически сили да взаимодействат с лидера Бойко Борисов.

AP: ГЕРБ няма да може да създаде стабилна управляваща коалиция
БулФото

AP напомни и за твърденията на бившия премиер Кирил Петков, че Москва е използвала хибридна тактика, за да доведе до свалянето на правителството на “Продължаваме промяната”, което отказа да плаща за газа в рубли и обяви голям брой руски дипломати за персона нон грата.

Медиите в чужбина: Нищо положително не чака България след тези избори

“Много българи споделят проруски сантименти, което предоставя благородна почва за агресивната кремълска пропаганда в страната”, пише още агенцията, като сочи високия процент от гласовете, спечелен от “Възраждане”.

“За разлика от позицията на Европейския съюз, която осъжда напълно руската война в Украйна и нанася санкции на Москва, Костадин Костадинов призовава за пълна неутралност.”

AP: ГЕРБ няма да може да създаде стабилна управляваща коалиция

Източник: Associated Press

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции