Следва: Най-разпрост...

Apple се кани да пусне iPhone 12 без слушалки и зарядно в комплекта

30 Юни 2020
131 3923

Новият айфон на Apple може да не се предлага със слушаки в комплекта. И може да бъде пуснат дори без зарядно, пише The Independent.

Предупреждението идва от анализатора на TF Securities Минг-Чи Куо, който е известен с това, че прави надеждни прогнози за продуктите на технологичния гигант. Според него решението да няма слушалки в кутията на телефона е свързано с това, че компанията иска да накара потребителите да си купуват повече от нейните безжични слушалки AirPods.

Коронавирусът ще засегне доставките на iPhone, предупреди Apple

Междувременно липсата на зарядно е мярка за икономия на разходи, както съобщава Apple Insider.

Изглежда това е така, защото производствените разходи за iPhone 12 ще бъдат по-големи поради поддръжката на 5G. Все пак се очаква устройствата да имат цена, ориентирана към потребителите, подобна на гамата на iPhone 11.

Вместо това компанията ще пусне 20W захранващ адаптер като допълнителен аксесоар към новия си iPhone. Така ще се започне и постепенното прекратяване на съществуващите 5W и 18W адаптери за захранване по-късно през годината.

Според Куо от това спестяване на аксесоари може да има ползи за околната среда, но потребителите едва ли ще са особено доволни.

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • И. Любенов

    02 Юли 2020

    Това пародия на марката ли е?

Реакции