Apple ще превърне "Фондацията" на Айзък Азимов в сериал

April 11, 2018
30 863
Коментари: 0

Известната трилогия "Фондацията" на Айзък Азимов е може би най-познатата творба на писателя. Тя е освен това и един от най-великите примери за научна фантастика, вдъхновили дори създаването на "Междузвездни войни".

 

 

Говори се, че зад шоуто стоят David S. Goyer ("Batman Begins", "Man of Steel") и Josh Friedman ("Terminator: The Sarah Conner Chronicles" и предстоящата телевизионна адаптация на филма "Snowpiercer"), които са започнали работа миналата година със студиото Skydance Television. Един от последните проекти на студието е всъщност е най-голямата сензация за Netflix от началото на годината – "Altered Carbon".

 

Ясно е, че компанията Apple – със заделен бюджет от 1 млрд. за нови продукции – е готова да покорява телевизионната индустрия с гръм и трясък. Сред предстоящите заглавия са космически сериал от Ron Moore, един от създателите на "Battlestar Galactica" и футуристичен сериал в стил "Игрите на глада" с името "See", както и драма за продуцирането на сутрешно предаване, за която се спрягат имената на Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун.

 

С телевизионната адаптация на "Фондацията", Apple може би най-накрая ще успее да конкурира на гигантите Netflix и Amazon.

 

ПРЕДСТОИ НАЙ-ГОЛЯМАТА БОЙНА СЦЕНА В "ИГРА НА ТРОНОВЕ" 

 

Коментари

Реакции

Следете разпространението на COVID-19 в реално време: