<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=107188" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Граждански а...

Арестуваха 15-годишния младеж, предизвикал мелето в София

11 Ноември 2021
0 985

Арестуваха 15-годишния младеж, предизвикал мелето в София, пише Dir.bg.

Софийската районна прокуратура го привлече като обвиняем, че е попречил на полицаи да изпълнят служебните си задължения и извършил хулигански действия, съобщиха от държавното обвинение.

На 9 ноември около 16,00 часа при управление на лек автомобил, марка “Ауди”, в с. Владая, М.А. противозаконно попречил на полицаи да изпълнят служебните си задължения и да извършат проверка. След подаване на звуков и светлинен сигнал не спрял и увеличил скоростта на управлявания от него автомобил – престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК.

М.А. е обвинен и за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието се отличава с изключителна дързост. След като не се подчинил на полицейско разпореждане, той увеличил скоростта на управлявания от него автомобил. Движил се в лентата за насрещно движение и преминал на червен светофар, с което поставил в опасност живота и здравето на останалите участници в движението и на полицаите и в резултат реализирал ПТП – престъпление по чл. 325, ал.3, вр.ал.2, вр.ал.1 от НК.

Арестуваха 15-годишния младеж, предизвикал мелето в София

Тийнейджър мина на червено през 10 кръстовища и помете 12 коли (видео и снимки)

В НК се предвижда наказание “лишаване от свобода” за престъпленията, за които М.А. е привлечен към наказателна отговорност.

Предвид възможността обвиняемият да извърши друго престъпление, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо М.А”, обявиха от прокуратурата.

Посред бял ден във вторник 15-годишният младеж си организира гонка с полицията през половин София, премина 10 кръстовища на червен светофар и потроши десетки автомобили преди да бъде задържан. При инцидента пострадаха трима души – единият от тях още е в “Пирогов”, но в стабилно състояние. Водачът е карал на моменти с около 200 км/ч., а до него е седяла майка му. Пробите за алкохол и наркотици на непълнолетния шофьор са отрицателни.

Арестуваха 15-годишния младеж, предизвикал мелето в София

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции