<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111446" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Управлението...

Арестуваха двама при опит за разбиване на банкомат в мол в София (видео)

10 Декември 2021
0 389

Арестуваха двама при опит за разбиване на банкомат в мол в София, предава NOVA.

Маскирани избягаха, след като опитаха да разбият банкомат и да ограбят магазин за техника в София. Това се е случило около 03:25 в нощта срещу петък.

Видео: NOVA

По предварителна информация, става дума за група чужди граждани – вероятно молдовци. Те са разбили вратата на магазина, след което опитали да откраднат дребна техника. Източници, близки до разследването, посочват, че става въпрос за хора, които и преди са участвали в разбиването на банкомати и са били следени.

На мястото няма следи от взрив, а само такива от влизане с взлом през вратата. Към момента няма информация от банкомата да са взети пари.

След проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор „Кражби” – СДВР, сектор „Кобра” – СДВР и сектор „Кражби” – ГДНП единият от извършителите е задържан. Другите двама са оказали съпротива, не са изпълнили полицейските разпореждания и са успели да избягат в посока “Самоковско шосе”.

Арестуваха двама при опит за разбиване на банкомат в мол в София
Стопкадър: NOVA

„Имахме информация, че лицата извършват престъпление на територията на София. Колегите са успели да реагират веднага. Ще проверим дали извършителите имат участие и в други подобни случаи”, заяви комисар Петър Петров.

Арестуваха двама при опит за разбиване на банкомат в мол в София
Снимка: БулФото

„Лицата са направили опит да взломят АТМ устройството, но не са успели. Разполагали са и с автомобил. Тя е била противозаконно отнета от района на 7-мо РПУ през септември. Опитали са да откраднат няколко лаптопа”, каза още той.

„Побегнали са пеша. Засега нямаме данни да са използвали друго превозно средство”, добави Петров.

Арестуваха двама при опит за разбиване на банкомат в мол в София

Източник и видео: NOVA

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции