<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=167488" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Възрастен мъ...

Арестуваха ръководен член на “Ислямска държава” в Истанбул

01 Март 2023
0 99

Арестуваха ръководен член на “Ислямска държава” в Истанбул.

Той е бил заловен при съвместна операция на турската Национална разузнавателна агенция и полицията в Истанбул, съобщава bTV, позовавайки се на информация на “Миллиет”.

“Абу Хузейфе” е кодовото име на заподозрения. Съобщава се, че той е заемал висши длъжности в организацията “Ислямска държава”. В периода между 2014 и 2018 г. задържаният е служил на “Ислямска държава” като “кадия” –  съдия, раздаващ правосъдие на базата на шариата, в Тал Абияд, Манбидж и Ракка.

Заподозреният е арестуван при извършената операция на адрес в Истанбул.

Арестуваха ръководен член на &#8220;Ислямска държава&#8221; в Истанбул
Снимка: iStock

Заловиха лидера на “Ислямска държава” при спецоперация в Истанбул

Това е поредната подобна акция срещу членове на “Ислямска държава”. В началото на годината бе съобщено, че Турция е заловила седем терористи, планирали да извършат самоубийствени атентати в различни градове на страната. Те са били установени при акции в седем окръга на страната – Шанлъурфа, Диарбекир, Мардин, Афионкарахисар, Анкара, Бурса и Адана.

В същото време са заловени и шестима чужди граждани, за които се знае, че действат в Ирак в състава на “Ислямска държава”.

Арестуваха ръководен член на “Ислямска държава” в Истанбул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции