<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93162" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Агитатор пре...

Арестуваха собственик на фирма за дограма за купуване на гласове (видео)

03 Юли 2021
0 2656

Арестуваха собственик на фирма за дограма за купуване на гласове, съобщи bTV, като се позова на свои източници.

При обиск вчера са открити три тефтера с точни адреси, имена и цифри. Иззети са записи от камери за видеонаблюдение и мобилни телефони. Открити са и банкноти на обща стойност 6870 лв.

В тефтерите са записани личните данни на 2029 души. Хора от списъците се разпитват.

Задържаният 40-годишен мъж е криминално проявен и осъждан.

Районната прокуратура е образувала досъдебно производство.

На 2 юли говорителят на главния прокурор Сийка Милева каза за БТА, че за разлика от предишните избори, до момента Министерството на вътрешните работи не е разкрило групи за купуване на гласове. Тя призова всеки, който има информация за изборни нарушения, да подаде сигнал. Във Върховната касационна прокуратура дори има дежурно звено от прокурори и служители, което да обобщава информацията, посочи Милева.

Арестуваха собственик на фирма за дограма за купуване на гласове
Сийка Милева – говорител на Прокуратурата

Агитатор предлага по 30 лева за преференциално гласуване за кандидат-депутат в Пловдив (видео)

В същия ден от прокуратурата информираха, че наблюдават осем досъдебни производства за купуване на гласове. От държавното обвинение обобщават, че вече са образувани 125 преписки по постъпили сигнали от граждани, ДАНС и органите на Министерството на вътрешните работи, съдържащи данни за нарушение на политическите права на гражданите.

МВР не работи съвместно с Прокуратурата

Милева припомни, че за първи път от десет години насам МВР не участва в съвместното междуведомствено звено, в което освен прокуратурата е и ДАНС. Именно от Прокуратурата обявиха, че арестуваха собственик на фирма за дограма за купуване на гласове.

Сигнали за купуване на гласове има и от други места като сумите варират между 30 и 100 лева за глас. Схемата е сходна на използваната и преди – единствено механизмът на проследяване при машинен вот ще е по-труден за реализиране. Ако попаднете на такава оферта или на индикации за контролиран вот, сигнализирайте ни на gospodari.com и на телефон *3333.

Източник: dir.bg
Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции