<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=125165" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Nyama novi nomera za me...

Арестуваха в България осъдена бивша румънска министърка (видео)

08 Април 2022
0 432

Арестуваха в България осъдена бивша румънска министърка, съобщава bTV. Тя е задържана за 24 часа във връзка с издадената от румънските власти европейска заповед за арест.

Преди да бъде осъдена, Удря е напуснала Румъния легално, тъй като не ѝ била наложена мярка, забраняваща това. 

Влязла е в България през граничния пункт в Русе, научи bTV. По-късно е заловена на “Кулата” при опит да напусне страната ни на път за Гърция. 

Арестуваха в България осъдена бивша румънска министърка (видео)

Румънските полицейски власти са изпратили искане за съдействие от българските си колеги, с цел локализиране на територията на страната ни на лек автомобил и придвижващите се с него лица, едно от които е била осъдената вече румънска бивша министърка. 

По-рано през деня Удря беше осъдена в Румъния окончателно на шест години затвор. Обвинението е за вземане на подкуп и злоупотреба със служебно положение. Петчленен състав на Върховния касационен съд отхвърли като неоснователните исканията на Елена Удря и останалите обвиняеми по делото за анулиране на присъдите по делото “Галавечер на Буте”.

Според прокурорите през 2011 г. е бил сключен договор за услуги между министерството на туризма, ръководено от Удря, и фирма на тогавашния председател на Румънската федерация по бокс Рудел Обрежа за рекламиране на Румъния по време на официални прояви с участието на известния румънски боксьор Лучиан Буте.

Прокурорите твърдят, че Удря е използвала популярността на Буте. По това време той бе световен шампион на Международната боксова федерация. Така тя е трупала предизборен капитал, използвайки два милиона евро държавни средства.

Арестуваха в България осъдена бивша румънска министърка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции