<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100316" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кметът на Каб...

Арестуваха работещи и клиенти пред заведение в Благоевград (видео)

20 Септември 2021
0 2901

Арестуваха работещи и клиенти пред заведение в Благоевград, съобщава Nova.

От Сдружението на заведенията изпратиха до медиите видеоклип от задържането на хора пред заведение в града.

Според съсловната организация, на клипа се виждат хора, които са стоели на тротоара пред заведението след 23:30 часа в неделя вечер и са били задържани от органите на реда.

“От две седмици се случва това – абсолютен полицейски произвол. Заплашват се клиенти, собственици, управители. Имаме сигнали и от през деня, че им се звъни и са заплашвани да не отварят. Знаете, че имаше заповед на здравния министър, но това е нашият начин да се противопоставим. До събота бяха само устни заплахи, а след това 20-30 полицаи влизат в заведението. Клиентите са отказали да им бъде съставен акт, тъй като те не са в нарушение. И се стига до сцената от клипа”, заяви Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията, който подаде сигнала.”

Ричард Алибегов обяви гражданско неподчинение заради затварянето на заведенията

Адвокати днес ще подадат сигнал до Министерство на вътрешните работи, както и до Прокуратурата.

Арестуваха работещи и клиенти пред заведение в Благоевград

“Слушахме много внимателно какво смята министър Рашков за полицейското насилие и предполагаме, че ще се вземат абсолютно адекватни мерки. Искаме оставката на шефа на полицията в Благоевград. Няма как за такова нарушение хората в Благоевград да живеят в страх”, смята Алибегов. Той подозира, че причината за проверките са заради организирането на протеста в града. Но само в Благоевград има такава ситуация.

От Асоциацията пишат няколко писма до органите на реда в Благоевград, които остават без отговор. От полицията в Благоевград заявиха пред NOVA, че в съботната вечер екипи на полицията, здравната инспекция и на НАП излизат на проверка по заведенията. Установени са нарушения и са съставени 69 акта, от които 58 са по Закона за здравето, за неспазване на дистанция. За клипа казват, че е заснето лице в нетрезво състояние, на което са поискани документи, но той е отказал, проявил е арогантно поведение, затова е бил задържан за няколко часа.

Арестуваха работещи и клиенти пред заведение в Благоевград

Източник и видео: Nova

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции