<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111734" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Германия зап...

Армията влиза в битката с Covid-19 във Великобритания (видео)

14 Декември 2021
0 785

Армията влиза в битката с Covid-19 във Великобритания, съобщава bTV.

Армията влиза в битката с коронавируса във Великоритания. В цялата страна ще бъдат разположени 42 военни екипа, за да подпомогнат ваксинирането на хората.

„Колкото повече направим и колкото по-бързо го направим, толкова по-бързо бихме се върнали към някакъв вид нормалност“, заяви премиерът Борис Джонсън.

В момента пред центровете за ваксинация се чака средно по час, за да се постави ваксина.

Великобритания повиши по-рано днес нивото на тревога заради коронавируса от трето на четвърто – от общо пет. Борис Джонсън обяви  “извънредно положение заради „Омикрон” след първия смъртен случай с новия вариант.

Първият починал от „Омикрон“ е регистриран във Великобритания, обяви преди часове Борис Джонсън. Хората трябва да се разделят с идеята, че „Омикрон“ е по-лек вариант на коронавируса.

Армията влиза в битката с Covid-19 във Великобритания (видео)

Великобритания съобщи за първи починал от Омикрон варианта на Covid-19

Премиерът коментира още, че новият вариант също води до хоспитализации и “най-доброто” е хората да се ваксинират с бустерна доза.

Тази стъпка се предприема, защото специалистите твърдят, че бустерната доза осигурява допълнителна защита и предотвратява развитие на COVID-19 при 75% от заразените с „Омикрон“.

“Преди две седмици заявих, че ще предложим на всички пълнолетни, подходящи за ваксинация, бустерна доза до края на януари. Днес, в светлината на “извънредното „Омикрон“ положение”, измествам тази цел с един месец. Всички на възраст 18 години и нагоре в Англия ще имат възможността да получат подсилваща доза преди Нова година”, заяви Борис Джонсън.

Освен фаталния случай, вече има и хоспитализирани, заразени с „Омикрон“, във Великобритания, които вероятно ще се увеличават бързо.

Армията влиза в битката с Covid-19 във Великобритания

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции