<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145523" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 261 000 руснаци ...

Асен Василев: Възможно е да имаме 121 депутати за коалиция

26 Септември 2022
0 637

Асен Василев смята, че е възможно “Продължаваме промяната” да събере 121 депутати за коалиция. В интервю за “Дневник” и “Капитал” той коментира предстоящите избори, войната в Украйна и бъдещето на България.

Ивайло Станчев (И. С.) Няма как да не започнем с новината за обявената частична мобилизация в Русия, предстоящите в следващите дни референдуми за анексирането на Донецка и Луганска република. Очевидно ситуацията на глобалната сцена навлиза в нов етап. Каква позиция, според Вас, трябва да заеме България?

А. В.: Аз много внимателно изслушах изказването на президента Путин, също така и част от международните реакции. То е силно притеснително. Силно притеснително е, защото там се говори директно за употреба на ядрени оръжия. Това е нещо, което България, Европа и въобще света като цяло не трябва да допусне. И мисля, че на срещата в Самарканд се видя, че Индия и Китай също са много негативно настроени срещу това да има продължаваща ескалация на войната. А по-скоро натискът вече от всички страни – и от Европа, и от Щатите, и от Индия, и от Китай е войната да деескалира, да спре. А не да се вкарват нови 300 хил. войници и да говорим за употреба на ядрено оръжие.

Асен Василев: Възможно е да имаме 121 депутати за коалиция
БулФото

Синовете на Песков и Мишустин отказват призовките за мобилизация

[…]

Татяна Димитрова (Т. Д.): Т. е. сте склонни на по-големи компромиси в името на това, което казвате или ще разчитате, че наистина ще съберете поне 121 гласа, за да се сбъдне тази прогноза?

А. В.: Единственият компромис, на който не сме склонни, е да се позволи това, което се е случвало в последните 15, да не кажа 30 години – всички тези кражби и този застой да продължи. Всичко друго за нас, всичко което работи за България, всичко което помага страната да върви напред, макар и с по-малки крачки, отколкото би ни се искало. Ние също ще работим за това и сме готови да работим с хората, които биха подкрепили такова нещо. […] Виждаме, че част от другите партии са успели да възстановят електорат. Ние поддържаме електорат, така че като цяло, нека да кажем, че е доста възможно да може да се стигне до 121 депутати.

Дебат между Кирил Петков или Асен Василев и Бойко Борисов – мисията изглежда невъзможна

Останалата част от интервюто четете в Дневник.

Асен Василев: Възможно е да имаме 121 депутати за коалиция

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции