<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=135506" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов за от...

Асена Сербезова съди прокуратурата за 70 000 лева

30 Юни 2022
0 379

Здравният министър в оставка Асена Сербезова е завела дело срещу прокуратурата по Закона за отговорността на държавата (ЗОДОВ). Искът ѝ, който е на стойност 70 000 лв., е депозиран в Софийския градски съд, научи “Сега” .

Сербезова настоява да получи обезщетение заради воденото срещу нея наказателно дело за всяване на паника.
Асена Сербезова съди прокуратурата за 70 000 лева
Булфото

Прокуратурата го инициира, докато тя беше председател на Българския фармацевтичен съюз по време на извънредното положение, обявено заради пандемията.

Тогава Асена Сербезова даде интервюта за БНР и БНТ, в които предупреди за възможен недостиг на лекарства. Държавното обвинение изтълкува това като престъпление и я подведе под отговорност.

През август 2021 г. СГС окончателно оправда Сербезова. Като съдията подчерта, че тя не само не е всявала паника, ами е била полезна за обществото.

В исковата си молба, внесена в съда във вторник, Сербезова пише, че заради наказателното дело е претърпяла стрес и притеснения. Обвиненията се отразили и на здравето ѝ. Тя припомня, че прокуратурата е оповестила и на сайта си, че е обвинена в престъпление с висока степен на обществена опасност.

Почти сигурно е, че здравният министър в оставка ще осъди прокуратурата, пише “Сега”. Въпросът е за какво обезщетение.

Източник: “Сега”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции