<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80714" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Новият щам на...

AstraZeneca: Ваксината ни дава 100% защита срещу тежък Covid-19

28 Декември 2020
0 1145

Британската фармацевтична компания AstraZeneca е открила „печелившата формула“ за ефикасност на ваксината срещу Covid-19, която разработи със специалисти от университета Оксфорд. Тя очаква одобрение от британското правителство в близките дни, предава bTV.

„Смятаме, че сме открили печелившата формула за постигане на ефикасност на ваксината с две дози“, заяви изпълнителният директор на компанията Паскал Сорио пред в. “Сънди таймс“. Той увери, че ваксината дава „100 процента защита“ срещу тежките форми на новия коронавирус.

“Сбърканата” ваксина на AstraZeneca

Британската компания обяви през ноември междинни резултати от мащабни тестове на потенциалната ваксина във Великобритания и Бразилия, според които ваксината е 70% ефикасна срещу резултат от 90% ефикасност на Pfizer/BioNTech и Moderna.

Във Великобритания се появиха съобщения, че ваксината на AstraZeneca може да получи одобрение за използване в страната в началото на идната седмица, след като в началото на декември бе издадена разрешително за прилагане на ваксината на Pfizer и BioNTech.

Според „Телеграф“, разпространението ще започне на 4 януари и в първите две седмици трябва над 2 млн. души да бъдат ваксинирани. Договорени са 100 млн. дози.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции