<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79826" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Потайната ва...

AstraZeneca ще комбинира ваксината си срещу Covid с руската “Спутник V”

11 Декември 2020
0 211

Фармацевтичната компания AstraZeneca ще проведе съвместно изследване с руския научен център “Н. Ф. Гамалея”, Руския фонд за преки инвестиции и групата “Р-Фарм” с идея да комбинира собствената си ваксина срещу коронавируса с руския препарат “Спутник V”, предаде ClubZ, цитирайки агенциите Франс прес и ТАСС.

Изследването цели да определи доколко е безопасно и създава ли имунитет комбинираното прилагане на двете ваксини. В изследванията ще участват доброволци над 18-годишна възраст, посочва британско-шведската компания-производител.

AstraZeneca ще комбинира ваксината си срещу Covid с руската &#8220;Спутник V&#8221;

Същевременно френската фармацевтична корпорация “Санофи” и британската Джи Ес Кей заявиха днес, че разработваната от тях ваксина срещу Covid-19 ще бъде готова едва в края на 2021 г., след като първите резултати от тестването са под очакванията.

Излязоха пълните резултати за ваксината на “Pfizer”: Ефективността е 95% при всички

Ходът на програмата “е забавен с цел да се подобри имунният отговор при възрастни хора”, посочват компаниите в общо комюнике. Те разчитат препаратът да е на разположение чак през последното тримесечие от идната година, при все, че отначало се надяваха да подадат молба за одобрение през първото тримесечие и да доставят през 2021 г. един милиард дози.

В момента имунният отговор при лица от 18 до 49-годишна възраст е “сравним с този при пациенти, възстановени след заразяване с Covid-19”, но “недостатъчен” при по-възрастни, се уточнява в комюникето.

Източник: ClubZ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции