<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=101856" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ректорът на С...

Кандидат-президентът Анастас Герджиков поиска Татяна Дончева да му се извини за цитиране на фалшива информация

02 Октомври 2021
0 1782

Кандидат-президентът Атанас Герджиков поиска Татяна Дончева да му се извини за цитиране на фалшива информация

Проф. Анастас Герджиков, ректор на СУ и кандидат за президент, поиска публично извинение от Татяна Дончева, съобщава Булевард България. Причината – Дончева се е позовала на фалшива информация от популярен, компрометиращ го, Фейсбук – пост.

Кандидат-президентът Анастас Герджиков поиска Татяна Дончева да му се извини за цитиране на фалшива информация

Пред БНТ заместник-председателката на 46-ото Нардоно събрание коментира номинацията на Герджиков и подкрепата на ГЕРБ за него.

Ректорът на СУ Анастас Герджиков се кандидатира за президент, a ГЕРБ ще го подкрепи?

“Проф. Герджиков ще бъде невъзможен съставител на едно правителство, защото той няма никакъв опит в тези отношения и никаква идея какво се развива зад кулисите”. Дончева допълни още, че държавният глава “трябва да минимизира влиянието на Бойко Борисов и ГЕРБ”. 

По време на интервюто тя извади и разпечатка от “цитат” на ректора на СУ, като го определи за “ключ към това защо той е номиниран от ГЕРБ”.

По нейни думи бившият премиер Бойко Борисов е удостоен с титла “Доктор хонорис” кауза на СУ. Това обаче никога не се е случвало.

“За 6 месеца, един кратък срок, г-н Борисов направи повече, отколкото е направил Стефан Стамболов за 7 години или Тодор Живков за много повече. Имаме пример за изключителен талант, съчетан с огромна честност и всеотдайност, които дават плодове не само за българския народ, но и за нашите съседи, които искаме да ни бъдат приятели”, каза Татяна Дончева, след което нарече Герджиков “ортодоксален гербаджия”. 

Няколко минути по-късно професорът поиска право на отговор.

“Не е вярно, че СУ е присъдил титлата почетен доктор на г-н Борисов. Не е вярно и че съм говорил славословия за него. Очаквам г-жа Дончева да се извини”, каза той. 

Ректорът на СУ Атанас Герджиков се кандидатира за президент, a ГЕРБ ще го подкрепи

Татяна Дончева се защити с думите, че е намерила текста “в интернет снощи”. 

“Ако наистина това е така, аз ще го проверя и ще ви се извиня… Съжалявам, в интернет е информацията, ние сме електронно общество”, каза тя на репликата му към нея, че ако разчита на непроверени данни, “не може да управлява”.

Кандидат-президентът Атанас Герджиков поиска Татяна Дончева да му се извини за грешно цитиране на Фейсбук – пост

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции