<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122304" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зеленски: Мос...

Ген. Атанасов: Имам съмнения, че българските служби са знаели кога ще започне войната (видео)

16 Март 2022
0 564

“Имам съмнения, че българските служби за сигурност са знаели кога ще започне войната, но не са съобщили”. Това каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност в парламента генерал Атанас Атанасов пред NOVA

“Ние констатирахме един много сериозен провал на българските служби. В навечерието на войната те убеждаваха всички институции, включително и Народното събрание, че военни действия няма да има” заяви той.

По думите му, в службите има руска агентура. 

“Президентът Байдън един месец преди началото на войната излезе и каза “Русия ще нападне Украйна еди-кога си”. От “Демократична България” ще поискаме българските служби да предоставят в парламента кореспонденцията с нашите партньорски служби”, категоричен беше Атанасов.

Атанасов: Имам съмнения, че българските служби са знаели кога ще започне войната
Булфото

По отношение на скорошното искане на държавния глава български самолети и пилоти да охраняват въздушното ни пространство, Атанас Атанасов коментира следното:

“Съгласно член 105 от Конституцията вътрешната и външната политика на България се провежда от МС. Нека всеки си знае мястото. Няколко пъти ми се налага да казвам на г-н Радев, че не управлява служебно правителство. Той може да е върховен главнокомандващ, но в мирно време няма правомощия”.

Според него до момента премиерът Кирил Петков взима правилните решения.

“Смятам, че правителството на този етап, макар и с някои колебания, има правилно поведение. Всички дефицити в българските въоръжени сили, ако се наложи трябва да бъдат попълнени от съюзниците. Ние сме член на НАТО и трябва да разчитаме на това. Позицията на президента е такава, за да се хареса на русофилския електорат”, поясни още председателят на Комисията по вътрешна сигурност.

Атанасов: Имам съмнения, че българските служби за сигурност са знаели кога ще започне войната (видео)

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции