<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40593" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ято гарвани т...

Audi представи електрическата си офроуд концепция "AI: Trail" във Франкфурт (видео и снимки)

11 Септември 2019
0 2903

Audi не е марка, която обикновено свързваме с офроуд приключения, но това не попречи на автомобилния производител да представи новата си концепция Audi AI: Trail на автомобилното изложение във Франкфурт.

 

 

""

 

 

Моделът е изцяло електрическо превозно средство за всякакъв терен, който дава поглед към бъдещето на приключенията на открито.

 

Преди да стигнем до спецификациите имайте предвид, че това е просто концепция и може никога да не си проправи път към производството.

 

 

""

 

 

Имайки предвид това обаче, компанията-майка на Audi – Volkswagen, твърди, че всъщност ще реализира концепцията си за "Dune Buggy", представена по-рано тази година, така че кой знае какво може да се случи в бъдеще?

 

AI: Trail е четвъртият модел в поредицата автономни концепции на Audi, предшестван от Audi AI: Con, AI: Me и AI: Race.

 

 

""

 

 

Новият модел има големи, груби 22-цолови джанти, мощна батерия с пробег от 400 до 500 километра, огромно предно стъкло; задни седалки в стил хамак; телефонен терминал на кормилната колона, "самоубийствени" врати и автономни възможности за управление от ниво 4 (което означава, че превозното средство може да се движи автономно в рамките на определена географска зона).

 

 

""

 

 

Задвижващият механизъм на AI: Trail се състои от четири електрически мотора с мощност от 320 киловата и максимален въртящ момент от 1000 нютон-метра. Това би трябвало да е повече от достатъчно, за да изкачите всеки стръмен хълм без капка трудност.

 

Опитът да се вкара автономно управление в офроуд превозно средство звучи кошмарно, но Audi обяснява, че самозадвижващата се система на Trail не е предназначена да се използва при офроуд, а само при естествени среди.

 

„Данните за стойностите на триенето, приплъзването, надлъжното и страничното ускорение осигуряват на електрониката всички необходими параметри за оптимизиране на стабилността на задвижването“, твърди Audi.

 

 

""

 

 

Забравихме да споменем, че има нещо и за феновете на дроновете. Вижте какво каза Audi в офисицалното си изявление:

 

"Вместо конвенционални къси и дълги светлини, Audi AI: TRAIL е оборудван с общо пет безроторни, триъгълни, електрически задвижвани дронове с интегрирани матрични LED елементи. Те могат да кацнат на багажника на покрива или директно върху покрива на превозното средство и да се прикачат към индуктивните зарядни елементи"

 

 

""

 

 

Летящите обекти, наречени "Audi Light Pathfinders",  генерират повдигането си по същия начин, както вентилаторите без перки произвеждат въздушния си поток.

 

Благодарение на подчертано лекия си дизайн, те могат да летят дори пред AI: TRAIL, изразходвайки сравнително малко енергия в процеса и да осветяват пътя напред, като по този начин заменят изцяло фаровете.

 

По желание на шофьора, бордовите камери имат възможност да генерират видео изображение, което може да бъде предавано поточно на дисплея пред водача чрез Wi-Fi връзка, превръщайки "Pathfinders" в очи на небето.

 

Да, правилно прочетохте – дронове, които летят пред превозното средство, за да осветяват пътя. Екстравагантно? Абсолютно. Непрактично? Със сигурност. Независимо от това изключително вълнуващо? Определено.

 

 

Източник: The Verge

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции