<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=133445" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бориславова ...

Бачийски от “Продължаваме промяната”: Заплашваха ме с инфаркт или изчезване (видео)

13 Юни 2022
1 447

Константин Бачийски се оказа депутатът от “Продължваме промяната”, който е заплашван с “инфаркт” заради скандала с ГКПП “Капитан Андреево”. Припомняме, че държавата пое директно фитосанитарния контрол, който 10 години е изпълняван от частна фирма.

Скандалът се спряга като вероятна версия за излизане на “Има такъв народ” от коалицията, пише Mediapool. В последното си интервю обаче лидерът на паритията Слави Трифонов официално отрече. За заплахите за инфаркт се разбра преди три дни от началника на кабинета на правителството Лена Бориславова.

Заплашили член на “Продължаваме промяната” с “инфаркт или инсулт”

Тя посочи, че техен депутат е получил есемес, в който се отправяли заплахи. Включително, че трябвало да внимава какво прави, защото “много хора са пострадали от инфаркт или инсулт”.

Бачийски от &#8220;Продължаваме промяната&#8221;: Заплашваха ме с инфаркт или изчезване (видео)
Булфото

Бачийски сам разказа, че именно той е бил заплашван. “Покрай работата ми като общественик последните 10 години, редовно съм получавал заплахи. Сега едната от заплахите беше, че много млади хора получават сърдечен удар. Другата беше да се замисля колко млади хора изчезвали, когато са неудобни”, заяви Бачийски пред NOVA.

По време на специалното заседание на комисията за противодействие на корупцията, посветено на казуса “Капитан Андреево” в края на май, Константин Бачийски попита собственика на фирмата “Евролаб 2011” Васил Димитров, чиято дейност за лабораторни тествания на зеленчуци се спира на пункта, дали е свързан с конкретни лица.

“Интересува ме Размиг Чакърян по-известен в публичното пространство като Ами от колко време го познавате?

Каква Ви е връзката с Христофорос Аманатидис–Таки, тъй като гледам един същ адвокат представлява Вашето дружество и други дружества, в които посочените лица са акционери?

А също така гледам и адреса, който е за кореспонденция един и същ – “Цар Асен” № 79, ет. 2, така че ако можете да ми отговорите връзката Ви с двете лица и от колко време ги познавате да разкажете?”, попита тогава той.

A Димитров отговори: “Тези лица, господин Бачийски, не ги познавам, а адвокатът ми не знам кой представлява друг, няма как да знам в какви отношения е с други хора и фирми и така нататък. Адресът на моята фирма е жк “Сердика” бл. 18А това “Цар Асен” не знам откъде излиза и нямам представа”.

По думите на Константин Бачийски, заплахи са получили още зам.-министърът на земеделието Иван Христанов, шефът на БАБХ проф. Христо Даскалов и няколко народни представители. От края на миналата седмица и Иван Христанов и Христо Даскалов вече са с охрана.

„Газ-мас. Таки-Маки“ и „да знаеш просто“. БАБХ потвърди за запис за предлаган подкуп за „Капитан Андреево“ (аудио)

По-рано изтече и анонимен запис със стенограма между “Даскалов” и “Моллов” с твърдение, че запечатва момента, в който на Даскалов е предложен подкуп, за да запази дейността на пункта на частната фирма “Евролаб 2011”.

В анонимния запис директно не се говори за пари и подкуп, а за “документация”. Даскалов официално потвърди достоверността на записа и посочи, че с него е разговарял проф. Пламен Моллов.

Бачийски от &#8220;Продължаваме промяната&#8221;: Заплашваха ме с инфаркт или изчезване (видео)

Пламен Моллов определи като фалшива новина замесването му в запис за предлагане на подкуп

Моллов е бивш шеф на Агенцията по храните по времето на кабинета “Орешарски”. В момента е в инициативния комитет на Стефан Янев. Самият Моллов определи твърденията като “фалшиви новини”.

Бачийски: Заплашваха ме с инфаркт или изчезване

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции