<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106206" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Трагедия в Ма...

Българите да напуснат Етиопия, призовава МВнР

03 Ноември 2021
0 339

Българите да напуснат Етиопия, призовава МВнР, предава bTV.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани в Етиопия да напуснат страната при първа възможност, като дотогава бъдат в постоянен контакт с посолството ни в Адис Абеба.

От 2 ноември африканската държава е в извънредно положение. Причината – нестихващият военен конфликт между правителството на Абий Ахмед и лидерите на Фронта за освобождение на народа на Тиграй (TPLF).

Българите да напуснат Етиопия, призовава МВнР
Снимка: Reuters

Извънредното положение беше наложено след като TPLF заявиха, че през последните дни са превзели няколко града и че обмислят поход към столицата Адис Абеба.

МВнР препоръчва и да се преустановят пътуванията до и на територията на Етиопия и съветва сънародниците ни в страната да се осведомяват подробно за актуалната обстановка в района, където пребивават, като следят съобщенията на местните медии и се информират за указанията на местните власти.

По информация на българското посолство в Адис Абеба към момента няма данни за изпаднали в беда български граждани в Етиопия. Задграничното ни представителство следи ситуацията и е в готовност да окаже помощ при необходимост.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Адис Абеба на телефон: 00251 911 252 514, както и на e-mail [email protected]; [email protected].

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция “Ситуационен център”: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или e-mail: [email protected].

Българите да напуснат Етиопия, призовава МВнР

Източник: bTV

Снимки и видео: Reuters

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции