<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=130116" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българка се в...

Българка ли е съпругата на премиера на РСМ Димитър Ковачевски?

19 Май 2022
0 1316

“Не знам защо произходът на моята съпруга предизвиква толкова силен интерес. Но щом е толкова важно, баща ѝ е роден в Куманово, дядото на съпругата ми е от Крива Паланка, моята съпруга е родена в Крива Паланка, а аз съм роден в Куманово”. Това заяви премиерът на РС Македония Димитър Ковачевски, цитиран от NOVA.

Повод за изказването му е информация разпространена в български и македонски медии, че съпругата му е с български произход.

Ковачевски: Посещението на българската делегация в Битоля разпали езика на омразата (видео)

В подкрепа на твърдението е копие от издадено от Агенцията за българите в чужбина удостоверение за български произход на името на Елена Митко Ковачевска, родена през 1978 г. в гр. Куманово.

Българка ли е съпругата на премиера на РСМ Димитър Ковачевски?

„Децата ни са родени в Скопие и всички ние имаме лични документи на Република Северна Македония”, допълни още Ковачевски.

Премиерът уточни, че не може да коментира подробности за предците на семейството. И изтъкна, че „да си говорим за прадядовците никога не е било тема на разговорите ни”.

Според съдържанието на удостоверението за български произход, дядото на Елена Ковачевска – Станойко Станойковски е българин, родом от Босилеград. А в издаденото му тогава от сръбските власти документ е записано, че родителите му са българи. 

Българка ли е съпругата на премиера на РСМ Димитър Ковачевски

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции