<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=117607" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стотици хора ...

Български лекар във Великобритания е отровил семейството си

03 Февруари 2022
0 2778

Български лекар във Великобритания е отровил семейството си, предава The Guardian. Бащата на приятелката му е починал.

До разкритието се стига след спор между мъж и жена за попечителството над детето им. Двамата – лекар и счетоводителка, са българи, които живеят на Острова от години. Синът им е роден през 2010 г.

Две години по-късно двойката и детето отиват на почивка в България, като посещават родителите на майката.

Български лекар във Великобритания е отровил семейството си
Снимка: Pixabay
Всички пили кафе от една кана, само докторът – не

В един септемврийски ден тя, баща ѝ и майка ѝ се почувствали зле, след като пили кафе. Възрастният мъж починал няколко дни по-късно, а останалите продължили да имат тежки здравословни проблеми. Единствен лекарят, който не пил от същатъ кана, нямал оплаквания.

Той настоял двамата да се приберат във Великобритания възможно най-скоро. А при прегледите на жена си коментирал пред свои колеги, че внезапната загуба на тегло и падането на косата ѝ вероятно се дължат на рядко заболяване.

Проговори мъжът, който случайно уби приятелката си с парфюм с “Новичок”

Междувременно полицията, както в България, така и на Острова проучила смъртта на възрастния мъж, но така и не се стигнало до обвинение. Скоро след случилото се в България майката и бащата се разделили, като детето останало при жената.

През 2018 г. лекарят започнал съдебна битка за достъп до детето си, но бившата му приятелка се възпротивила именно с основанието, че той е отровил нея и родителите ѝ.

Български лекар във Великобритания е отровил семейството си
Снимка: Pixabay
Съмненията на приятелката

Остава неясно защо през цялото време не уведомила полицията за съмненията си. В хода на производството обаче е направена експертиза. Резултатите показват, че лекарят е отровил близките си с талий – безвкусен тежък метал, често използван от престъпниците като отрова, защото трудно може да бъде засечен. Именно това е и причината магистратите да му откажат възможността да вижда детето.

Към момента той няма право да практикува професията си. Според адвоката му, цитиран от изданието, в случая не става дума за предумишлено отравяне.

Български лекар във Великобритания е отровил семейството си

Източник: The Guardian, bTV

Снимки: Pixabay

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции