<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147544" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украйна си е ...

Българският посланик в Москва също не е бил поканен в Държавната дума

14 Октомври 2022
0 338

Българският посланик в Москва Атанас Кръстин също не е бил поканен в Държавната дума. Това съобщи министърът на външните работи Николай Милков.

Казусът с поканата към руския посланик Елеонора Митрофанова на първото заседание на 48-ото Народно събрание е силно коментиран през последните дни. Част от партиите в новия парламент изразиха несъгласието си. Докато други бяха против липсата на покана.

А президентът Румен Радев заяви, че това изобщо не трябва да се коментира от политиците. Те имали по-важни дейности. Чуха се и всякакви налудничави твърдения, като това на Вежди Рашидов, че липсата на покана е равносилна на война.

Рашидов: Ако Митрофанова не бъде поканена, това ще е равносилно на война

Българският посланик в Москва също не е бил поканен в Държавната дума
МВнР, iStock

В крайна сметка Митрофанова и Никита Лешуков, беларуският посланик у нас, няма да получат покани.

И след целия този хаос и взимането на това решение, което изобщо не е трябвало да бъде под въпрос, се оказа, че българският посланик е в същото положение. Но надали Москва е отделила толкова време в мислене да го покани или не.

Митрофанова няма да присъства на първото заседание на Народното събрание (видео)

Външният министър също уточни, че ведомството все още няма официална информация от руската страна, замесила България във взрива на Кримския мост.

Българският посланик в Москва също не е бил канен в Държавната дума

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции