<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=148576" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Служител на М...

Бащата на детето, блъснато от служител на жандармерията: Шофьорът ми говореше с насмешка (видео)

26 Октомври 2022
0 2246

Бащата на детето, блъснато от служител на жандармерията: Шофьорът ми говореше с насмешка. „Детето ми е било с колело. Колата е блъснала задната гума на велосипеда и самото то го е бутнало на земята. Няма контакт с автомобила. От очевидци разбрах, че служителят на Жандармерията се е движил доста бързо”, обясни бащата на пострадалото дете Любомир Топалов пред NOVA.

Топалов е говорил с шофьора, причинил инцидента, по телефона. „Призовах го да дойде, за да се видим. Обясних му, че има полиция и го издирват. По телефона го усетих, че е пиян и неадекватен. Говореше несвързано, даже с лека насмешка”, каза още мъжът.

Свидетели на инцидента разказаха, че след като е блъснал момчето, шофьорът е тръгнал с бърза скорост към София. По чудо не прегазил човек, опитал да спре автомобила му.  

Уволнение за служителя, блъснал детето

Уволниха служителя на жандармерията, блъснал детето. Срещу него е образувано дисциплинарно производство във връзка с „извършено тежко нарушение”, уточняват от Вътрешното министерство.

Инцидентът стана във вторник вечерта. 9-годишното дете пресичало на пешеходна пътека, когато било блъснато, а шофьорът избягал. Пробата му с дрегер е показала 0.5 промила. Тя обаче е взета три часа след катастрофата, когато бил открит. 

Служител на МВР блъсна дете на пешеходна пътека и избяга (видео)

Бащата на детето, блъснато от служител на жандармерията: Шофьорът ми говореше с насмешка (видео)

Кметът на Лозен отдавна сигнализира за проблеми

Кметът на Лозен Дойчин Анчев обяснява, че инциденти на главния път има постоянно, а движението е интензивно. Писал е няколко писма за повдигане на пешеходните пътеки и за намаляване на транзитния трафик. Резултат обаче няма.

„Искам институциите да си свършат работата подобаващо. Благодарен съм на служителите на „Пътна полиция”, които взеха присърце случая и свършиха работата си адекватно. Трябва да даваме гласност на подобни случаи, за да не се потулват. Този човек да си понесе последствията”, апелира Топалов.

Бащата на детето, блъснато от служител на жандармерията: Шофьорът ми говореше с насмешка

Уволниха служителя на жандармерията, който вчера блъсна дете

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Майната Ви

    26 Октомври 2022

    Уволнене е за да го назначат на по-висока длъжност! Все пак е "наше момче!". Ехххх, Задунайская губерния.

Реакции