<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=142149" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българка съз...

Байдън обяви нова военна помощ за Украйна в размер на близо 3 млрд. долара

24 Август 2022
0 140

Американският президент Джо Байдън обяви нова военна помощ за Украйна в размер на близо 3 млрд. долара. Новият пакет е най-големият, предоставен от Вашингтон на Киев от началото на войната. Помощта бе обявена на националния празник на Украйна, който съвпада с навършването на шест месеца от началото на руската инвазия, пише Свободна Европа.

Ето какви оръжия предоставя Пентагонът на Украйна в нов пакет военна помощ

“През последните шест месеца украинците вдъхновиха света с изключителната си смелост и отдаденост на свободата. Те устояват решително пред лицето на пълномащабното нахлуване на Русия”, се казва в изявление на Джо Байдън, публикувано на 24 август.

“Съединените американски щати подкрепят народа на Украйна в продължаващата му борба в защита на суверенитета си.”

Байдън обяви нова военна помощ за Украйна в размер на близо 3 млрд. долара

Допълнителната помощ в размер на 3 млрд. долара “ще позволи на Украйна да си набави системи за противовъздушна отбрана, артилерийски системи и боеприпаси, системи за защита от дронове и радари, за да може да продължи да се защитава и занапред”, се посочва в съобщението.

От встъпването в длъжност на Байдън САЩ са предоставили около 10,6 млрд. долара за военна помощ на Украйна, припомня Ройтерс. Новата помощ е част от пакета на стойност 40 млрд. долара, одобрен от Конгреса през май.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Байдън обяви нова военна помощ за Украйна в размер на близо 3 млрд. долара

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции