<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146981" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: САЩ одобриха ...

Байдън отмени всички федерални присъди за притежание на марихуана

07 Октомври 2022
0 1761

Байдън отмени всички федерални присъди за притежание на марихуана.

“Животът на твърде много хора беше прекършен заради неправилния ни подход към марихуаната. Време е да поправим тези грешки”, посочи Джо Байдън в Twitter.

“Хиляди хора имат федерални присъди за притежание на марихуана и в резултат на това може да им бъде отказана работа, жилище или възможности за образование. Моите действия ще помогнат за облекчаване на косвените последици, произтичащи от тези присъди”, казва още американският президент.

И допълни: “Да не говорим за расовото неравенство, свързано с това кой понася последствията. Макар белите, чернокожите и другите цветнокожи хора да употребяват марихуана в еднаква степен, чернокожите и другите цветнокожи хора са арестувани, преследвани и осъждани в непропорционална степен”.

Финландският премиер си направи тест за наркотици след изтеклите кадри от партито

Главният прокурор Мерик Гарланд трябва да разработи административна процедура за издаване на удостоверения за помилване на онези, които отговарят на условията, пише Mediapool.

Очаква се да започне и преразглеждане на начина, по който марихуаната е класифицирана във федералното законодателство.

Байдън отмени всички федерални присъди за притежание на марихуана

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции