<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=83274" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спад на новит...

BBC: Ромите в България са изоставени (видео)

07 Февруари 2021
0 11111

BBC News излезе с любопитен материал – екипът на медийния гигант наскоро е посетил ромската махала в Сливен, където се е срещнал с местните хора. Репортерът Джийн Макензи и операторът Анди Смит представят мизерните условия и мръсотията, в които тъне кварталът. По време на срещите им с местните много от тях споделят, че се чувстват по-зле от кучета.

Немската телевизия ZDF: България е най-корумпираната страна в ЕС (видео)

На въпрос чувстват ли се изоставени, те казват, че са очаквали държавата да им помогне, но не получават подкрепа. Останали без работа и без доходи, едва успяват да намерят пари за храна. Децата, които обикновено се хранят в училище, заради затварянето на училищата не са имали и тази възможност.

Немската ZDF пусна репортаж “България: зарината с отпадъци от Западна Европа” (видео)

Доколко условията, в които живеят ромите от махалата, позволяват да се предпазят от вируса, е въпрос, на който и те, и екипът на BBC са единодушни – в такава мръсотия човек няма как да се предпази.

От BBC са потърсили позицията и на кмета на Сливен Стефан Радев, който пише, че се работи за подобряване на условията в махалата. Правителството подчертава, че няма дискриминация към ромите от властите и че под карантина са били градове с различни етноси.

Източник видео: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции