<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109140" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Виктор Орбан:...

Берлин: Скоро ще имаме само ваксинирани, преболедували или мъртви

22 Ноември 2021
0 2532

Германия е втората държава след Австрия, която обсъжда варианта за налагане на задължителна ваксинация.

Берлин се озовава в криза. "Скоро ще имаме само ваксинирани, преболедували или мъртви"

Германският министър на здравеопазването в оставка Йенс Шпан е предупредил в понеделник, че “до края на зимата всички германци вероятно или ще бъдат ваксинирани, или възстановени  от Covid-19 или ще умрат”.

По повод коментарите, че това е твърде краен коментар, министърът отбеляза: “Да, но е истина. С този силно заразен вариант, това вероятно ще се случи и затова препоръчваме спешна ваксинация”.

Йенс Шпан е призовал всички германци да се ваксинират и да получат бустерни дози. Министърът е заявил, че има “достатъчно ваксини за всички предстоящи имунизации”.

Водачът на младежкото крило на Християндемократическия съюз също е изразил мнение. “Достигнахме точката, когато ясно трябва да кажем, че се нуждаем от задължителна ваксинация и локдаун за неваксинираните”.

Берлин се озовава в криза. "Скоро ще имаме само ваксинирани, преболедували или мъртви"
Заболеваемостта от Covid-19 в Германия продължава да се увеличава.

През последните 24 часа (в неделя) е достигнала нов рекорден пандемичен пик от 286,5 случая на 100 000 жители. Това показват данните на Института “Роберт Кох”. Смъртните случаи също са се увеличили.

По тази причина някои германски провинции въвеждат от днес по-строги мерки. 

Нови правила влизат в сила в източната провинция Саксония и северната провинция Шлезвиг-Холщайн. В Саксония всички културни и развлекателни съоръжения, барове, клубове и дискотеки са затворени, с изключение на библиотеките. Неваксинираните там няма да имат право да излизат от домовете си без уважителна причина между 22 часа и 6 часа ако седмичната заболеваемост в техния район превиши 1000 на 100 000 души.

Берлин се озовава в криза. "Скоро ще имаме само ваксинирани, преболедували или мъртви"

В северната провинция Шлезвиг-Холщайн само ваксинираните или прекаралите болестта ще могат да участват в развлекателни събития на закрито.

Първият локдаун в Европа от лятото насам е факт.

Австрия влиза в десетдневна блокада от днес. Затварят ресторанти, кафенета, фризьорски салони, театри и всички магазини, които не са за стоки от първа необходимост. Хората са призовани да работят от дома и да не излизат, освен по крайно належащи причини като работа, пазаруване на храни и лекарства и спортни занимания.

Австрия е най-слабо ваксинираната страна в Западна Европа. В последните седмици смъртните случаи са се утроили и интензивните отделения в най-критично засегнатите райони работят на предела си. Срокът на мерките е до 12 декември.

В частичен локдаун е и Нидерландия.

Налагането на мерките са предизвикали тежки сблъсъци между протестиращи и полиция.

Властите в Берлин затягат мерките срещу Covid-19

В Чехия също се обсъждат нови мерки. Министърът на здравеопазването Адам Войтех е обявил, че ще предложи да бъде въведена извънредна епидемична обстановка.

Източник: СЕГА

Берлин се озовава в криза. “Скоро ще имаме само ваксинирани, преболедували или мъртви”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции