<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111896" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Peloton с жесток...

Берлинското метрo предлага билет с вкус на канабис

15 Декември 2021
0 210

Берлинското метрo предлага билет с вкус на канабис, пише NOVA.

Операторът на обществения транспорт в Берлин Бе Фау Ге (BVG) предлага тази седмица на пътниците, стресирани от ковид кризата и пазаруването за Коледа, ядивен билет с аромат на конопено масло, съобщи Франс прес.

“Конопеният билет” се предлага до петък тази седмица. Той е замислен най-вече, за да послужи за справяне със стреса около Коледа. Това обяви компанията, привикнала към маркетингови кампании, около които се вдига много шум.

Дневният билет с цена от 8,80 евро е направен от ядивна хартия, имрегнирана с фин слой конопено масло – максимум три капки, уточни Бе Фау Ге.

Берлинското метрo предлага билет с вкус на канабис

Uber вече ще доставя и канабис по домовете в Канада

След като срокът на валидност на билета изтече в полунощ, той може да бъде консумиран

За разлика от цветовете на растението, семето на конопа не съдържа психоактивни субстанции като тетрахидроканабинол и канабидиол. Маслото е напълно безопасно за здравето и употребата му е напълно легална, уточни операторът на обществения транспорт в Берлин.

Рекламирането на билета стана повод за забавление сред потребителите в социалните мрежи. “Вече можем да се носим във въздуха с Бе Фау Ге”, пошегува се един от тях.

Тази инициатива не е израз на позиция в дебата за легализирането на канабиса, чиято продажба новото германско правителство предвижда да разреши в оторизирани магазини, уверяват транспортните власти на германската столица. Те допълват, че са срещу всякаква форма на употреба на наркотици.

Берлинското метрo предлага билет с вкус на канабис

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции