<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=110815" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лекарката, ам...

Безработен мъж получи 10 000 лв. глоба за нарушена карантинa (видео)

05 Декември 2021
0 1246

Ако някой твърди, че у нас наказани за неспазване на мерките срещу разпространението на Covi-19 няма, греши. Безработен мъж от монтанско село е осъден на три месеца условно лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, след нарушаване на карантината си, пише bTV.

В края на януари тази година 26-годишен български гражданин се прибира от Швейцария. По това време страната е в рискова зона, мъжът получава от столичната здравна инспекция предписание за десетдневна карантина. Посоченият от него адрес е домът му в Крива бара.

Безработен мъж с 10 000 лв. глоба за нарушена карантина за Covi-19

Два дни след прибирането му приятели го търсят, за да закара бебе на лекар до съседния град Брусарци.

“Ние му звъннахме да дойде и да закараме малкия в болницата, защото имаше висока температура”, разказва местната жителка Мирослава Кирилкова. В колата на мъжа се качват три жени и детето, което тогава е на няколко месеца „Ако не беше Вили, нямаше кой да ни помогне”, разказва майката на детето Камелия Михайлова.

Докато лекарите спасяват детето, мъжът отива да зареди гориво. По пътя го спира полицейски патрул и става ясно, че мъжът е нарушил карантината си. “Да, беше под карантина, той ни каза, но го помолихме, защото трябваше, имаше нужда от лекар за това дете. (Ако не беше навреме, щяхме да минем към пневмония – от бронхит към пневмония”, казва Мирослава.

Така срещу мъжа започва дело, което приключва с условна тримесечна присъда и десет хиляди лева глоба. “Откъде? Значи той е принуден да ходи в чужбина, да се върне и да плаща десет хиляди лева? Откъде да вземе тия десет хиляди лева да ги плаща?”, казва местният жител Валентин Димитров.

“Случаят беше спешен”

Присъдата му е издадена от Районния съд в Лом. Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест. „Нямаше как да се обадя на полицията и здравните власти. Случаят беше спешен. Нямах книжка и карах без книжка. Сега карам курсове. Можеше да съм в затвора. Родител съм и знам какво е“, обяснява постъпката си глобеният Вили Добрев.

Той споделя, че няма как да плати тази глоба, защото е кръгъл сирак, а вуйчо му е пенсионер, вуйна му пък е болна. Кметът на село Крива бара Владимир Владов казва, че „дори да го вземе на работа по програма заетост няма как да изплати тази сума“.

Безработен мъж с 10 000 лв. глоба за нарушена карантина за Covi-19

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции