<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141197" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България отч...

Безработицата у нас остава рекордно ниска

16 Август 2022
0 214

Безработицата у нас остава рекордно ниска, съобщава Pariteni.bg. По данни на Агенцията по заетостта едва 4,2% от трудоспособните хора у нас не са заети към месец юли.

Регистрираните в бюрата по труда, се увеличават незначително със 416 души, като това се дължи основно на регистриращите се украински бежанци със статут на временна закрила.

В края на летния сезон заявените свободни работни места на първичния пазар на труда са над 11 хиляди, най-много – една четвърт от тях, са в преработващата промишленост.

Безработицата у нас остава рекордно ниска

България отчита рекордно ниска безработица през март

Най-търсените от бизнеса професии през месеца са персонал, зает в сферата на персоналните услуги; преподаватели; машинни оператори на стационарни машини и съоръжения; работници в добивната и преработващата промишленост, строителството и транспорта; работници по събиране на отпадъци и сродни на тях; водачи на моторни превозни средства и подвижни съоръжения; продавачи; персонал, полагащ грижи за хората; чистачи и помощници; помощници при приготвяне на храни и др.

Безработицата у нас остава рекордно ниска

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции