<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80818" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Доц. Мангъров...

BioNTech: При по-високи дози от ваксината ни няма странични ефекти

30 Декември 2020
0 508

По-големи дози от ваксината почти нямат странични ефекти, като те се ограничават само именно в грипоподобно състояние за няколко дни, обявиха от фирмата производител BioNTech.

От BioNTech са заявили още, че при първата фаза от тестването на ваксината са давали високи дози от нея на здравните доброволци, като са стигали дори до 100 микрограма, преди да определят коя е най-ефективната дозировка. Няма странични реакции при по-висока доза от ваксината, това е установено и от тестовете, потвърдиха те. В най-лошия случай за няколко дни се появяват грипоподобните симптоми.

8 души в Германия са инжектирани погрешка с по пет дози от ваксината срещу Covid-19

Заради индивидуална грешка на един от ваксиниращите в германския град Щралзунд 8 души от персонала в местен старчески дом са получили петкратна доза от ваксината. Инцидентът е станал в неделя и седемте жени и един мъж са откарани за наблюдение в болница. Засега имат само леки грипоподобни симптоми, които се очаква да отшумят.

Обичайната доза за ваксиниране сега е 30 микрограма. BionTech подчертаха отново, че шишенце с ваксина съдържа няколко дози, а не една и това го пише в указанията.

Източник: ClubZ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции